Traficul a revenit la normal după ce, luni seară, coloana de autoturisme la intrarea în Bucureşti se întindea pe mai mulţi kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul a revenit la normal pe majoritatea drumurilor naţionale, după aglomeraţia înregistrată luni seară pe mai multe sectoare de drum.

UPDATE 23.00 Centrul Infotrafic anunţă că luni seară valorile de trafic au revenit la limitele normale pe majoritatea drumurilor naţionale.

Se circulă încă aglomerat pe DN1, între Posada şi Comarnic, judeţul Prahova; pe DN2, între Potârnicheşti şi Buzău, judeţul Buzău; pe DN6, între Ghimpaţi şi Mihăileşti, judeţul Giurgiu şi pe DN7, între Dumbrăveşti şi Bascov, judeţul Argeş. 

De asemenea, valorile de trafic, deşi au mai scăzut, rămân ridicate pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, la intrarea înCcapitală, pe o distanţă de aproximativ 5 kilometri.  

„Precizăm faptul că pe toate tronsoanele menţionate sensul de mers pe care se circulă îngreunat este către Bucureşti, iar viteza de deplasare este în creştere, coloanele fiind în mişcare“, anunţă Infotrafic.

Se estimează ca şi pe aceste sectoare de drum circulaţia să revină la normal în aproximativ două ore.

UPDATE 19:40 Centrul Infotrafic anunţă că sunt coloane de autoturisme la intrarea în Bucureşti, dinspre autostrăzi. Pe A1 coloana se întinde pe 7 kilometri, iar pe Autostrada Soarelui coloana are trei kilometri. Este, de asemenea, aglomeraţie pe mai multer drumuri naţionale, în special pe Valea Prahovei.

Update: Centrul Infotrafic anunţă că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează către Capitală, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi pe Autostrada Bucureşti - Piteşti.

Este aglomeraţie pe DN 1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, mai ales între Predeal şi Buşteni, precum şi în localitatea Otopeni, la intrarea în Capitală.

De asemenea, se circulă cu dificultate pe:

- DN 1 A, înlocalitatea Mogoşoaia, în direcţia Buftea - Bucureşti;

- DN 2,între Focşani şi Goleşti, judeţul Vrancea, pe sensul de mers către Râmnicu Sărat;

- DN 6, între Alexandria şi Prunaru, judeţul Teleorman, în direcţia către Bucureşti;

- DN 7, pe centuramun. Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, pe sensul de deplasare către Piteşti;

- DN 65, între localităţile Lunca Corbului şi Albota, judeţul Argeş, în direcţia către mun. Bucureşti;

- Centura Bucureşti, în zona Pantelimon, pe sensul de mers Voluntari - Glina.

”Recomandăm conducătorilor auto să manifeste responsabilitate şi disciplină în trafic, să evite să aibă alte preocupări de natură a le distrage atenţia, să semnalizeze orice schimbare a direcţiei de mers, să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule, să folosească luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, prezenţi pe drumurile publice pentru fluidizarea circulaţiei”, transmit poliţiştii.

Anterior, chestorul de poliţie Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, a anunţat că 1.400 de poliţişti sunt luni în teren, acţionându-se cu 300 de aparate Radar.

Ştirea iniţială: Traficul rutier este aglomerat, luni, pe toate drumurile naţionale şi în special pe Valea Prahovei, din acest motiv circulaţia maşinilor care vin de la munte spre Bucureşti fiind deviată pe DN 1A. Peste 1.400 de poliţişti rutieri sunt în teren şi sunt în funcţiune aproximativ 300 de aparate Radar, a declarat chestorul de poliţie Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

”Ne aşteptăm la valori ridicate de trafic pe toate drumurile naţionale. La această oră, avem pe DN 1 trafic aglomerat pe raza staţiunilor montane Predeal-Sinaia. S-a dispus devierea traficului pe DN 1A de la Braşov. Valori ridicate de trafic sunt şi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, DN 2, DN 65, DN 7. Colegii mei sunt prezenţi la dirijare, sunt prezenţi la fluidizare”, a declarat, luni la prânz, chestorul Florentin Brăcea.

El a precizat că sunt peste 1.400 de poliţişti rutieri în teren şi sunt în jur de 300 de aparate Radar.

Chestorul Brăcea a spus că este un vaş de aglomeraţie după prânz, iar apoi spre seară traficul rutier se va aglomera din nou, pentru că astăzi se întorc acasă turiştii care au fost în staţiuni în minivacanţa de Paşti.

În ultimele 4 zile, s-au înregistrat 98 de accidente grave cu 18 persoane decedate şi 13 rănite grave, fiind însă mai puţine faţă de anul trecut.

Poliţiştii le recomandă celor care se întorc astăzi acasă din minivacanţa de Paşti să conducă atent şi cu prudenţă şi să respectaţi indicaţiile poliţiştilor din teren.

”Vă recomandăm să conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule”, sunt recomandările poliţiştilor.

Aceştia îi mai îndeamnă pe şoferi ca, în condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, să îşi păstreze calmul, să nu blocheze intersecţiile şi să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă.

De asemenea, poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite