Adjunct DNA, audiat la Secţia de anchetă a magistraţilor după denunţul lui Ghiţă contra Codruţei Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Iacob - Parchetul General / FOTO Inquam Photos / George Călin / 21 dec 2018
Marius Iacob - Parchetul General / FOTO Inquam Photos / George Călin / 21 dec 2018

Procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marius Iacob, a ajuns, vineri, la sediul Parchetului General, fiind chemat de către Secţia de anchetă a magistraţilor pentru a fi audiat în dosarul deschis ca urmare a denunţului depus de Sebastian Ghiţă contra Laurei Codruţa Kovesi.

"Nu pot să spun nimic, am fost convocat pentru această procedură judiciară, motiv pentru care nu pot face declaraţii", a declarat procurorul Marius Iacob, la sosire.

Pe 13 decembrie, şi Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiţă, s-a prezentat la Parchetul General, de care aparţine Secţia de anchetă a magistraţilor, pentru a fi audiat după denunţul depus de omul de afaceri contra fostului procuror-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. "Mi-a spus că (Laura Codruţa Lovesi -n.r.) i-a cerut bani ca să încheie în triumf cazul, fiindu-i necesară această poziţionare pentru a accede într-un post de procuror-şef. Cumplită e un termen bun? Sunt copiii pe care-i fereşti de televizor şi care începi să le explici că nu e adevărat că o doamnă precum Kovesi spune că tatăl lor e mincinos, dovedindu-se de fapt că cea care minte este doamna în cauză. După legile justiţiei, (Laura Codruţa Kovesi -n.r.) ar trebui să plătească", a declarat Dumitru Cârstea, la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Întrebat ce i-a spus Laura Codruţa Kovesi când venea la ei acasă, Dumitru Cârstea a răspuns: "Îmi explica la masă, la o peterecere, vorbe. Nu a vorbit niciodată de dosare".

Şi Andreea Cosma a fost la Parchetul General pentru a depune documente în cazul denunţului pe care l-a formulat omul de afaceri Sebastian Ghiţă contra fostului procuror-şef DNA Laura Codruţa Kovesi, dosar în care parlamentara este martoră.

A fost audiat şi Nicolae Popa, condamnat la 10 ani şi patru luni de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI şi eliberat condiţionat anul trecut.

Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.

Procurorul din cadrul Secţiei de anchetă a magistraţilor desemnat să se ocupe de denunţul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiţă contra Laurei Codruţa Kovesi este Adina Florea, respinsă de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite