Veronica, tânăra din Canada care l-a taxat dur pe Ponta, mesaj emoţionant după moartea altor 9 oameni: Ionuţ are nevoie de ajutor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul de la Clubul Colectiv a avut loc vinerea trecută FOTO Arhivă
Incendiul de la Clubul Colectiv a avut loc vinerea trecută FOTO Arhivă

Veronica Dondaş, românca stabilită în Canada cunoscută pentru scrisorile publice în care îşi scrie nemulţumirile cu privire la problemele din România, a publicat un alt text impresionant. De data aceasta este vorba despre poveştile a doi oameni speciali care se aflau în Colectiv când a izbucnit incendiul.

Redăm mai jos textul integral publicat de Veronica Dondaş:

„Azi vă voi spune două poveşti… din păcate sunt poveşti triste, poveşti pe care le scriu cu lacrimi în ochi şi cu degete tremurânde. Nădăjduiesc, însă, că împreună le putem influenţa deznodământul – ştiu că împreună putem! 

  

El este Ionuţ Tudor, vecinul şi prietenul meu din copilărie… Ne cunoaştem de vreo 30 de ani şi împreună cu sora lui mai mică erau cei mai buni şi mai dragi prieteni ai mei. Când eram mici ne jucăm badminton, ne făceam cazemate, ne stropeam cu elefănţei de plastic, ne certăm, ne împăcăm după câteva minute şi o luăm de la capăt. Când am mai crescut, eram înnebuniţi după muzică rock – ascultăm împreună Iris, Scorpions şi mai ales Iron Maiden – Ionuţ era mare fân!! 

image

  

Au trecut anii, am plecat la facultate, ne-am întâlnit din ce în ce mai rar şi într-un final am pierdut complet legatura asta până când Ionuţ m-a găsit pe Facebook. Cât de mult m-am bucurat să aflu desre el! Rămăsese la fel – idealist şi bun dar mai ales rămăsese la fel de pasionat de muzică rock. La pasiunea această, adăugase între timp fotografia. Aveam să aflu că are o prietenă – Elena (Andra Elena Toader – şi ea pasionată de muzică rock şi de fotografie) şi că locuiesc în Bucureşti. 

  

Ziua de 30 octombrie i-a surprins împreună, în clubul Colectiv făcând exact ceea ce le plăcea mai mult – ascultând rock şi făcând fotografii. Când s-a dezlănţuit iadul, Elena era lângă scenă încercând să găsească cel mai bun unghi, cea mai bună poziţie, cea mai potrivită lumină. Ionuţ, ceva mai în spate, filmă. 

  

El a reuşit să iasă printre primii, dar când şi-a dat seamă că Elena nu a reuşit să iasă, s-a întors după ea. A găsit-o chircită într-un colţ şi a tras-o după el cu ultimele puteri. Când au ajuns ambulanţele, Elena a fost intubata şi transportată la Spitalul Floreasca… avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului. Ionuţ are mâinile, faţă şi o ureche arse şi este internat în stare gravă la Spitalul Militar. 

  

Pe 4 noiembrie, citind articol după articol despre nenorocirea de la Colectiv, am dat peste o lista – o lista pe care am găsit numele lui Ionuţ în rândul răniţilor în stare gravă. Pentru câteva secunde, mi s-a oprit inimă – nu, nu se putea să fie adevărat! Nu poate fi el îmi spuneam… Tremurând, cu ochii în lacrimi şi  cu o presimţire ciudată în suflet, l-am sunat pe Ionuţ. A răspuns mamă lui şi în clipă în care am auzit „alo”, am ştiut că el era acel Ionuţ Tudor… 

  

Cea de-a două poveste, despre care aţi mai citit cu siguranţă, este cea a fraţilor Alex şi Nicoll şerban (clasă a Xa la Liceul Decebal). Alex a fost în comă, dar din fericire şi-a revenit şi împreună cu soră lui au fost mutaţi într-un salon normal. Ambii copii sunt internaţi la Spitalul Elias. Alex şi Nicoll sunt crescuţi doar de către mamă lor iar situaţia lor financiară este sensibilă. Pe Alex şi pe Nicoll nu îi cunosc personal, dar copiii unei prietene sunt prieteni cu ei, deci ştiu că şi în acest caz banii vor ajunge DIRECT la familia afectată. 

  

Dacă doriţi să ajutaţi, acestea sunt conturile DIRECTE ale familiilor afectate: 

  

Tatăl lui Ionuţ, dl Bogdan Tudor, mi-a dat acest cont bancar pentru tranzacţii în lei: 

  

R046RNCB0048025644120001 

  

Bancă: BCR 

  

Titular: Bogdan Tudor 

  

Adrian Despot a publicat conturile de mai jos pentru Alex şi Nicoll, de asemenea conturi DIRECTE: 

RO76 RNCB 0092 0566 1878 0001 – Ron 

RO49 RNCB 0092 0566 1878 0002 – Euro (SWIFT: RNCBROBU) 

Titular: Elena Cristina şerban 

Bancă: BCR. 

  

Pentru ambele familii, puteţi ajută şi prin INTERAC e-Transfer la adresă de email donatiicolectiv4@yahoo.com. 

  

De asemenea, dacă vă aflaţi în Toronto sau GTA, puteţi dona cash uneia dintre persoanele de mai jos: 

  

Mississauga & Toronto – Veronica Dondas (FB Vero Nika) 

  

Oakville – Andreea Tiberiu (FB Andreea Tiberiu) 

  

Burlington & Hamilton – Gabriela Covaci (Rocateach Canada) 

  

Haideţi să dăm împreună o mână de ajutor, să trimitem o rază de speranţa familiilor şi mai ales să ne rugăm pentru aceste suflete! Va rog din suflet să distribuiţi acest mesaj cât mai mult!!“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite