Un arhitect din Capitală, personajul cheie în reţinerea primarului Râmnicu Vâlcea pentru mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilian Frâncu, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, a fost reţinut pentru mită FOTO Adevărul
Emilian Frâncu, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, a fost reţinut pentru mită FOTO Adevărul

Denunţătorul în dosarul prin care primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost reţinut pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant, joi noapte, ar fi chiar un arhitect din Capitală. Frâncu a fost anchetat toată noaptea la sediul unei televiziuni din oraş, după ce ar fi primit mită 50.000 de lei de la administratorul unei firme căreia îi încredinţase un contract.

Astfel, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, în dosarul în care este vizat Emilian Frâncu ar exista o înregistrare ambientală între primar şi un arhitect din Capitală, denunţător în acest caz. În înregistrarea aflată la dosar, primarul îi îndică arhitectului locul în care să fie lăsaţi banii conveniţi, respectiv la secretariatul unei televiziuni din Râmnicu Vâlcea care aparţine familiei edilului.

Aducem aminte că, flagrantul prin care edilul a fost reţinut de procurorii DNA a avut loc chiar la sediul acestei televiziuni, cei 20.000 de euro fiind găsiţi în secretariat.

Primarul oraşului Râmnicu Vâlcea este implicat într-un dosar care vizează un contract încheiat între Primăria oraşului şi o firmă de construcţii pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice în valoare de 200.000 de euro.

Potrivit sursei citate, în februarie, Primăria Râmnicu Vâlcea în colaborarea cu Ordinul Arhitecţilor din România, în parterneriat cu filiala teritorială Sibiu - Vâlcea, a lansat un concurs cu premii pentru cele mai bune soluţii de "Reorganizare şi amenajare a spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea". Din cele 19 proiecte depuse, 17 au fost acceptate să intre în concurs. Câştigătorul premiul întâi, în valoare de 4.500 de euro, a fost desemnat proiectul "Simbol de identitate" al arhitectului Sorin Dragoş Popescu, din Bucureşti.

Emilian Frâncu va fi dus astăzi  în faţa judecătoriei de la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Procurorii susţin că ar fi cerut şi primit mită, banii trebuind să ajungă la edil prin intermediul unei colaboratoare. Conform unor surse judiciare primarul este suspectat de luare de mită, în cazul unei pasarele construite la intrare în oraşul Râmnicu Vâlcea.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite