FOTO Proteste în Piaţa Universităţii faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. Circulaţia este oprită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Universităţii FOTO Daniel Vrăbioiu
Sute de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Universităţii FOTO Daniel Vrăbioiu

Bucureştenii care contestă proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană au ieşit, din nou, duminică, în stradă, pentru a-şi striga nemulţumirea. Protestul a început în Piaţa Universităţii, acolo unde la ora 16.00 au ajuns primii manifestanţi.

UPDATE 20.39 Prostestul s-a stins în Piaţa Universităţii, în locul din care mii de oameni au pornit în marş spre clădirea Parlamentului. Oamenii au zis că în cazul în care proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montana nu va fi oprit vor recurge  la ultima soluţie: revoluţia.

UPDATE 20.06 Protestatarii au plecat din faţa clădirii Parlamentului, anunţând că vor reveni în locul din care a pornit marşul: Piaţa Universităţii. Circa 4.000 de manifestanţi au mărşăluit pe străzile Capitalei.

UPDATE 19.10 Coloana de manifestanţi a pornit să înconjoare Palatul Parlamentului. În faţa Academiei, manifestanţii s-au oprit şi au aplaudat, scandând „Academia salvează România”.

UPDATE 18.30 Oamenii au ajuns în faţa Palatului Parlamentului.

UPDATE 18.02 Protestatarii au pornit în marş spre Piaţa Unirii, iar traficul auto este blocat pe sensul de mers Piaţa Universităţii- Piaţa Unirii. Peste 3.000 de oameni se îndreaptă către Parlament.

UPDATE 17.42 Manifestanţii au blocat circulaţia rutieră în faţa Universităţii, aşezându-se pe carosabil. Oamenii sunt înarmaţi cu bannere şi scandează împotriva proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană.

UPDATE 17.38 În Piaţa Universităţii s-au adunat circa 2.000 de oameni, dar numărul acestora este în continuă creştere. Unul dintre liderii grupul de manifestanţii a anunţat în urmă cu câteva minute că reprezentanţii Jandarmeriei le-au transmis protestatarilor să nu mai mărşăluiască pe carosabil, putând să meargă doar pe trotuar.

------------------------------------------------------------

Oamenii au ieşit în stradă de la ora 14.00, atunci când o parte dintre aceştia s-au solidarizat cu bucureştenii care cer unirea României cu Basarabia, mărşăluind din Piaţa Victoriei până la Palatul Parlamentului. Imediat după ce manifestaţia pro unire s-a încheiat, în Piaţa Universităţii şi-au făcut apariţia primii protestari.

Aceştia au anunţat că vor organiza şi eu un marş şi se vor opri tot în faţa Palatului Parlamentului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite