UPDATE Protest pentru susţinerea comisarului Traian Berbeceanu. Sindicaliştii din Poliţie consideră incorectă arestarea colegului lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ zece oameni au protestat, pe 3 noiembrie, pentru susţinerea comisarului arestat preventiv FOTO Eduard Enea
Aproximativ zece oameni au protestat, pe 3 noiembrie, pentru susţinerea comisarului arestat preventiv FOTO Eduard Enea

Un nou protest de susţinere a comisarului Traian Berbeceanu a avut loc, duminică, în Capitală. Câteva persoane au manifestat paşnic în faţa sediului Ministerului Public din Piaţa Constituţiei. Alături de aceştia a fost şi preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă. Oamenii susţin că şeful BCCO Alba a fost arestat preventiv pe nedrept.

UPDATE 17.00 Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a declarat că sindicaliştii îl susţin pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba-Iulia pentru că acesta a fost arestat abuziv, fără să existe probe împotriva lui.

"Traian Berbeceanu trebuie eliberat de îndată, în primul rând pentru că el nu prezintă vreun pericol public", a spus vicepreşedintele SNPPC.

Participanţii la acţiunea de protest au avut bannere cu mesaje precum: "Nu arestării pe supoziţii!", "Respect Traian Berbeceanu", "Berbeceanu eliberat şi cercetat în libertate", "Raed Arafat = Traian Berbeceanu = onoare". De asemenea, protestatarii au adus fotografii cu fostul şef al BCCO Alba-Iulia pe care scria "Respect".

Organizatorii protestului au spus că în paralel cu protestul de la Bucureşti au avut loc acţiuni similare la Deva, Alba-Iulia, Sibiu, Timişoara şi Buzău.


Manifestaţia are loc în intervalul 13.00-15.00, lângă Piaţa Constituiţiei din Bucureşti, pe Bulevardul Libertăţii, vizavi de Palatul Parlamentului, în faţa sediului Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se află şi sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.). Protestul a fost notificat şi acceptat de Primăria Capitalei. 

Potrivit evenimentului postat pe Facebook, scopul protestului este de a cere resepectarea drepturilor cetăţenilor şi ale lui Traian Berbeceanu,  comisarul-şef BCCO Alba, arestat preventiv la popunerea procurorilor DIICOT Alba Iulia. La rândul său, poliţistul acuză într-o scrisoare ilegalităţi ale procurorilor în relaţia cu BCCO Alba Iulia.

Potrvit organizatorilor, la acest protest şi-au anunţat participarea şi reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

„Dorim ca acest poliţist adevarat, dedicat trup şi suflet meseriei sale, Traian Berbeceanu, să beneficieze de garanţia legală si constituţională a prezumţiei de nevinovaţie şi să fie cercetat în stare de libertate, pâna la finalizarea procesului penal, cu privire la dosarul în care este acuzat“, explică protestatarii.

În paralel cu protestul din Capitală, potrivit sursei citate, vor avea loc proteste pentru susţinerea lui Traian Berbeceanu şi în Deva, Alba, Sibiu, Timişoara şi Buzău, începând cu ora 16.00.

Un protest de mică amploare a avut loc în Bucureşti şi pe 3 noiembrie, atunci când circa 10 oameni au participat la un protest spontan pentru a manifesta împotriva deciziei instanţei de arestare preventivă a comisarului-şef BCCO de Alba, Traian Berbeceanu. Protestele au avut loc şi în alte oraşe din ţară. În Capitală, oamenii s-au strâns în Piaţa Constituţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite