Prof. dr. Cătălin Cârstoiu: Nu pot să fiu şi manager de spital şi decan al Facultăţii de Medicină, aleg să fiu decan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Cârstoiu FOTO Mediafax
Cătălin Cârstoiu FOTO Mediafax

Profesorul Cătălin Cârstoiu, manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) din 2009 şi decan, din aprilie, al Facultăţii de Medicină a UMF "Carol Davila" a declarat, joi, pentru News.ro, că alege să fie decan şi, prin urmare, nu va participa la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al SUUB, care urmează să fie organizat în perioada 4-8 iulie.

"Am fost ales decan, voi rămâne decan. Este foarte greu să fii şi manager de spital şi decan al Facultăţii de Medicină", a spus Cătălin Cârstoiu.

Anunţul pentru concursul de ocupare a funcţiei de manager a fost făcut de Spitalul Universtar de Urgenţă în publicaţia "Viaţa medicală".

"Concursul se va desfăşura conform Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1082/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager - persoană fizică din spitalele publice din reţeaua proprie a Ministerului Sănătăţii, în perioada 4 - 8 iulie 2016, la sediul instituţiei din Splaiul Independenţei nr.169, sector 5 Bucureşti, cabinet manager/Sala de Consiliu SUUB - etaj 1", informează SUUB.

Anunţul vine la o zi după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anulat, pentru câteva săptămâni, toate concursurile pentru ocuparea funcţiilor de management, până la definitivarea noilor criterii de selecţie a şefilor de spitale care vizează, printre altele, raportarea infecţiilor intraspitaliceşti, igiena şi părerea pacienţilor.

"Ministerul lucrează la modificări în procedura de selecţie a viitorilor manageri. Rolul managerilor, trebuie să spunem, este vital în buna funcţionare a unui spital, iar procesul de selecţie, o parte importantă a acestui angrenaj. În acest moment anunţăm că este în lucru un proiect pentru un nou contract de management al spitalelor", a spus, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, prof. dr. Cătălin Cârstoiu, a fost ales, pe 12 aprilie, decan al Facultăţii de Medicină din cadrul UMF "Carol Davila", cu majoritate de voturi.

În cursă au fost înscrişi, iniţial, trei candidaţi: fostul decan, managerul Spitalului "Victor Gomoiu", prof. dr. Doina Anca Pleşca, conferenţiar dr. Lucian Negreanu, şeful clinicii de gastroenterologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi prof. dr. Cătălin Cârstoiu.

După prima rundă au rămas în cursă prof. dr. Doina Anca Pleşca şi prof. dr. Cătălin Cârstoiu.

Pe 12 aprilie a avut loc ultimul tur, managerul SUUB câştigând cu şase voturi pentru şi unul împotrivă. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite