Primăria Sectorului 1: „Am eliminat birocraţia din tranzacţiile imobiliare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsura va fi plicată pe raza administrativă a Sectorului 1 FOTO Arhivă Adevărul
Măsura va fi plicată pe raza administrativă a Sectorului 1 FOTO Arhivă Adevărul

Locuitorii Sectorului 1, din Capitală, nu se vor mai lovi de birocraţia din tranzacţiile imobiliare care vizează terenuri sau construcţii situate pe raza administativă a zonei. Unul dintre avantajele măsurii este combaterea evaziunii fiscale.

Începând de vineri, pentru orice tranzacţie imobiliară nu mai este necesară deplasarea la Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) Sector 1 pentru cei care doresc să obţină certificatului de atestare fiscală necesar vânzării-cumpărării de imobile situate pe raza administrativă a Sectorului 1 şi pentru efectuarea operaţiunii de înscriere sau de radiere de la rolul fiscal a imobilelor.

Acest lucru a devenit posibil datorită protocolului de colaborare dintre DGITL Sector 1 şi Camera Notarilor Publici din Bucureşti. Prin înţelegerea făcută, DGITL Sector 1 transmite cabinetului notarului, în format electronic, documentele necesare pentru efectuare unei tranzacţii imobiliare.

Cu ajutorul sistemului informatic se permite realizarea operaţiunilor de eliberare a certificatelor de atestare fiscală precum şi a celor de înregistrare ori de scoatere din evidenţa fiscală a unor bunuri imobile, la cererea contribuabilului.

Care sunt avantajele noului sistem?

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 spun că principalele avantaje ale noului sistem sunt evitarea dublei impuneri asupra aceluia bun impozabil sau taxabil, reducerea riscului ca unele persoane să înstrăineze bunuri în mod frauduros, dar şi combaterea evaziunii fiscale. De asemenea, eliminarea timpului pe care contribuabilii Sectorului 1 îl alocă acestor operaţiuni prin deplasarea la sediile DGITL Sector 1.

Pe aceeaşi temă:

O funcţionară din Primăria Sectorului 3, surprinsă în flagrant în timp ce lua mită. Femeia, reţinută după ce a cerut 700 de lei

Patronatele acuză: fonduri UE de jumătate de miliard de euro sunt „blocate în sertarele birocraţiei româneşti“

Banca Mondială a aprobat proiectul de 70 de milioane de euro pentru modernizarea ANAF

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite