Primăria Sectorului 5 şi edilul Marian Vanghelie, daţi în judecată pentru că nu publică bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe- a depus o plângere la Tribunalul Bucureşti prin care cere instanţei să ia măsuri cu privire la faptul că Primăria Sectorului 5 şi primarul Marian Vanghelie nu publică bugetul loc administrat de instiruţie.

Reprezentanţii ONG-ului CeRe susţin că, încă de la începutul acestui an, au făcut numeroase solicitări adresate Pimăriei Sectorului 5 prin care au încercat să-i convingă pe reprezentanţii autorităţii publice locale că publice informaţii despre bugetul sectorului „cel puţin pe pagina web a instituţiei“.

„De mai bine de şase luni, Primăria Sectorului 5 refuză să răspundă în vreun fel solicitărilor CeRe, deşi în temeiul legii 544/2001, art.5, aliniatul 1, bugetul local reprezintă o informaţie publică ce ar trebui oferită cetăţenilor din oficiu. În încercarea de a obţine informaţii de la Primăria Sectorului 5 despre buget, echipa CeRe, dar şi oameni şi organizaţii care au susţinut demersul nostru, au dat peste 100 de telefoane la primărie, vorbind cu angajaţi ai primăriei din mai multe departamente, însă fără niciun rezultat. Ulterior, CeRe a trimis o solicitare către Ministerul Finanţelor Publice (instituţie care centralizează bugetele tuturor instituţiilor publice pentru a construi bugetul naţional). Ministerul ne-a transmis faptul că este în imposibilitatea de a ne pune la dispoziţie bugetul Primăriei Sectorului 5, întrucât îl are doar în formă tipărită şi are peste 2.000 de pagini, dar că Primăria Sectorului 5 are obligaţia de a ne transmite aceste informaţii pentru că ele sunt publice“, susâin reprezentanţii CeRe.
 

Citeşte şi:

Marian Vanghelie, „primarul care este“: patru mandate consecutiv, Bac la 33 de ani, celebru pentru economate, V

Vanghelie, la bilanţul Poliţiei Locale: „Fac studii gramaticale, limba engleză, franceză, thailandeză, masaj, fac de toate“

Vanghelie, despre acuzaţia ANI: „Am să-l dau în judecată pe domnul Georgescu. Dânsul a făcut foarte multe jocuri mizerabile. În spatele lui este Băsescu“

Stolojan, Iohannis, Vanghelie şi alţi baroni politici, găsiţi incompatibili de ANI

Marian Vanghelie: „Sunt alături de tot ceea ce înseamnă Cătălin Voicu“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite