Peste 80.000 de oameni au vizitat Bucharest Christmas Market, târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucharest Christmas Market, târgul organizat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă în Piaţa Universităţii din Capitală, a fost vizitat de peste 80.000 de oameni. Acesta şi-a închis porţile duminică, iar vizitatorii s-au bucurate de produse tradiţionale româneşti şi de spectacole susţinute de artişti din România.

Timp de o lună, atât cât a fost deschis, peste 80.000 de persoane au trecut pragul târgului, bucurându-se de cele 65 de căsuţe de lemn îmbrăcate în cetină. Decorul de poveste a fost completat cu ajutorul unui brad înalt de 15 metri la baza căruia a fost redată scena naşterii Domnului.

Scena, punctul fierbinte al târgului

Atracţia târgului a fost scena amplasată în Piaţa Univerisităţii, acolo unde de-a lungul celor patru săptămâni au urcat pe scenă sute de artişti. Pe clădirile din jurul târgului au fost proiectate spectacole de lumini, în timp ce sarmalele, mămăliguţa cu smântână şi prăjiturile de casă au atras pofticioşi de toate vârstele.

Cu o săptămână înainte de Crăciun a început maratonul cadourilor, iar Bucharest Christmas Market a fost luat cu asalt de cumpărători. Cele mai căutate produse au fost iile tradiţionale româneşti, măştile populare, decoraţiunile din lemn şi ceramică, dar şi icoanele pictate pe sticlă. Doamnele şi domnişoarele s-au înghesuit la căsuţele cu bijuterii lucrate manual, dar şi la ţesăturile specifice mai multor zone din România.

Casa lui Moş Crăciun, atracţia celor mici

În ceea cei priveşte pe cei mici, adevărata distracţie a fost reprezentată de caruselul amplsat în mijlocul târgului, oferindu-le micuţilor o călătorie în lumea basmului. Personajele de poveste au contribuit la întregirea decorului destinat Crăciunului, iar una dintre surprizele pregătite de organizatori a fost Casa lui Moş Crăciun.

Aceasta a găzduit în perioada 13 decembrie- 21 decembrie proiectul Crăciun cu Îngeri, iniţiat de studioul de fotografie Foto Union. În cadrul proiectului, fiecare vizitator care a trecut pragul căsuţei a primit o fotografie cu Moşul ce a putut fi descărcată dintr-o galerie online, în total fiind realizate 3.000 de fotografii.

Pe aceeaşi temă:

Bucharest Christmas Market, scenă pentru cei mai cunoscuţi artişti ai momentului

<a href="https://adevarul.ro/stiri-locale/bucuresti/s-au-aprins-luminitele-de-craciun-in-capitala-1496329.html" target="_blank">S-au aprins luminiţele de Crăciun în Capitală: brad de 15 metri, 23 de kilometri de beculeţe. Piaţa de Crăciun se deschide pentru al doilea an</a>

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite