Pancarte antimaidanezi la înmormântarea lui Ionuţ: „Nu vrem să fim mâncaţi de câini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vecini, prieteni, apropiaţi ai familiei, dar şi mame cu copiii lor de mână l-au condus, joi, pe Ionuţ pe ultimul drum, copilul ucis de câinii agresivi chiar lângă Parcul Tei din Bucureşti.

Ionuţ, băieţelul care a avut ghinionul să iubească prea mult câinii, a fost dus, joi după-amiază, pe ultimul drum. Tatăl copilului, deja mutilat de durere, cu tenul galben, cearcăne negre şi privirea pierdută, a reuşit totuşi să-şi păstreze puterile şi să aibă grijă de soţia sa. Bărbatul a spus că nu este de acord ca animalele să stea libere pe stradă şi că îi este teamă ca tragedia prin care el şi familia lui trec să nu se repete. „Să-i bage în apartamente, în garsoniere, în curţi, în adăposturi, să-i bage oriunde, dar nu în libertate. Să nu fie liberi acolo unde ajung copiii pentru că poate să se mai întâmple ce mi s-a întâmplat mie şi e păcat!“, a spus cu ultimele puteri Valentin Anghel.

DREPTUL LA VIAŢĂ, ÎNCĂLCAT

Mama copilului, Andreea Anghel, a stat tot timpul lângă sicriul alb în care se afla fără suflare copilul ei desfigurat. Durerea pe care numai o mamă o poate simţi era atât de copleşitoare încât cu greu mai rostea cuvintele. Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, mama lui Ionuţ scria că dreptul la viaţă, un drept constituţional, vine în faţa oricărui alt drept. „Aş vrea să înţeleg cum se garantează integritatea fizică şi psihică a unei persoane din moment ce haitele sălbatice de bestii ucid fiinţe lipsite de apărare!?!?“, a scris Andreea Anghel, miercuri, pe Facebook. Femeia a citat din articolul 22, aliniatele 1 şi 2, din Constituţia României, privind dreptul la viaţă. „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”, a mai scris mama lui Ionuţ.

DEZBATERE ÎN CURTEA BISERICII

La Biserica Sfântul Gheorghe Griviţa din Capitală, unde a fost depus trupul micuţului, oamenii au aşteptat cu ochii în lacrimi şi cu ura în suflet ca preoţii să iasă cu coşciugul din biserică. În biserică, durere, lacrimi şi slujbă. În afara bisericii, compătimire, ură şi indignare. Preoţii ţineau slujba cu ochii spre trupul îngeraşului prea devreme plecat. „Pe cel care va veni la mine, eu îl voi scoate afară“, cânta corul, în timp ce un copil blond, cu ochii albaştri a început să plângă în braţele mamei. Pentru câteva clipe, oamenii au tresărit, ca şi cum sunetul venea de peste veacuri.

În afara bisericii, dezbatere ad-hoc cu iz de ceartă. „M-au înconjurat odată, erau vreo cinci oameni. N-au ce să caute pe străzi. Să-i omoare!“, striga o femeie cu ochii roşii de furie. „Mai sunt unii care îi hrănesc. Ei sunt de vină!“, a completat-o parcă vecina de treaptă.

Vecini, gură-cască, trecători curioşi sau necunoscuţi care pur şi simplu au fost prea afectaţi de tragedie s-au adunat în faţa bisericii pentru a fi alături de soţii Anghel care-şi îngropau îngeraşul. Alţii au venit cu pancarte pe care scria că viaţa unui om este mai presus decât a unui câine.

„LEGEA ZACE ÎN PARLAMENT“

Nici autorităţile nu au uitat să-şi facă treaba, adică să-şi păstreze imaginea. Au trimis câteva coroane de flori: Primăria Capitalei, preşedintele Traian Băsescu şi alte nume din politică. Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prezentă şi ea la biserică, nu a putut să-şi ţină în frâu emoţiile şi a izbucnit în lacrimi: „Nu mai este nimic de zis. Legea zace în Parlament de atâta timp“, a spus fostul ministru. 

BUCUREŞTENII, CHEMAŢI LA PROTEST PAŞNIC

La înmormântare a venit şi cântăreaţa Nadine care s-a arătat profund indignată de incompetenţa autorităţilor. „Trebuie să ieşim din casă, să ne responsabilizăm pe noi înşine. Sunt o gospodină emoţională şi noaptea scriu versuri. Eu fac ce ştiu, edilii să facă ce ştiu ei sau ar trebui să ştie! Nu au făcut, aşa că îi chem pe oameni duminică, între orele 11.00 şi 14.00, lângă Camera Deputaţilor, în alveola de lângă Parcul Izvor pentru a participa la un protest paşnic“, a spus Nadine furioasă în faţa camerelor de filmat. 

Un alt protest este programat vineri, 6 septembrie, între orele 19.30 şi 21.30, în Piaţa Romană. „Pro Civilizaţie Secolul 21 organizează un miting anti-maidanezi şi, în acelaşi timp, de susţinere a familiei copilului ucis de maidanezi ieri, în zona Parcului Circului“, este descris protestul. 

Citiţi mai multe despre cazul copilului omorât de câini

Primarul Capitalei face referendum local pentru eutanasierea maidanezilor. Oprescu, cu ochii în lacrimi: „Iertaţi-ne pe toţi!“

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut primele declaraţii, în cadrul unei conferinţe de presă, despre tragedia de luni, atunci când un copil de patru ani a fost ucis de o haită de maidanezi.

Sancţiuni în cazul copilului ucis de câini. Primarul Onţanu cere demiterea şefului Poliţiei Locale. Cazul a fost preluat de Parchetul General

Şeful Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, şi directorul general al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Isabela Hurjui, au fost sancţionaţi pentru lipsa de reacţie în realizarea atribuţiilor, în cazul copilului omorât de câini. Neculai Onţanu a propus şi demiterea acestora.

Proprietarul terenului pe care a murit copilul sfâşiat de câini, chemat la Poliţie. Paznicul a fost amendat cu 300 de lei

Poliţiştii de la Secţia 7 l-au amendat pe paznicul care supraveghea terenul unde un copil de patru ani a murit după ce a fost sfâşâiat de câini, luni, lângă Parcul Tei. 

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia.

Bunica copilului ucis de câini a sunat după 20 de minute la 112. Ea venise prima oară în Parcul Tei cu nepoţii

Bunica băiatului de patru ani ucis, luni, de câini, în apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a povestit anchetatorilor că a sunat la serviciul de urgenţe 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite