Palatului Universităţii din Bucureşti ar putea fi reabilitat. Cât va cheltui Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei ar putea investi pentru reabilitarea Palatului Universităţii din Bucureşti, potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie analizat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Lucrarea, în valoare de 83,64 milioane de lei, ar urma să fie finanţată, în proporţie de 50%, din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale, sub formă de grant. 

Cealaltă jumătate a finanţării ar urma să fie asigurată din bugetul local, cu recuperarea sumelor în condiţiile legii privind măsuri de creştere a calităţii clădirilor.

Proiectul de hotărâre a fost întocmit ţinând cont de adresa Universităţii Bucureşti, prin care această solicită susţinere financiară în vederea executării lucrărilor de reabilitare a faţadelor, învelitorilor şi amenajărilor conexe din curtea interioară.

Instituţia de învăţământ superior a solicitat sprijin din partea primăriei, în condiţiile în care suma necesară reprezintă cica 25% din bugetul instituţiei pe anul în curs, potrivit proiectului.

Cheltuielile cu proiectarea, estimate la 1,36 milioane lei, vor fi suportate de Universitatea Bucureşti.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite