„Ora Pământului“ a lăsat în beznă Casa Poporului, clădirea Guvernului şi Muzeul Antipa, iar sute de oameni au protestat faţă de distrugerea pădurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ora Pământului“ se sărbătoreşte în România din 2009, iar aseară Bucureştiul a stins lumina minute bune. Primăria Capitalei, Casa Poporului, Biblioteca Centrală şi mai multe muzee au stat pe întuneric timp de o oră. Evenimentele dedicate Orei Pământului au început de dimineaţă, atunci când sute de oameni au mărşăluit prin Capitală pentru a atrage atenţia asupra defrişărilor necontrolate din ţara noastră.

Evenimentul „Ora Pământului“ i-a scos în stradă, sâmbătă, de la ora 14.00, pe bucureştenii nemulţumiţi de faptul că în România se fac defrişări. Manifestaţia a început pe Dealul Patriarhiei din Capitală, iar protestatarii au mărşălui până în Piaţa Universităţii, în faţa Ministerului Agriculturii.

„Pădurile reprezintă aproximativ 27% din suprafaţa României. Rolul lor este vital, mai ales pentru viaţa şi bunăstarea comunităţilor rurale. Şi totuşi, prin actuala propunere de alocare a fondurilor europene în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2014-2020, pădurile sunt critic subestimate. Propunerea nu include absolut nicio măsură pentru păduri, pentru serviciile de mediu pe care le oferă şi pentru biodiversitatea pe care o adăpostesc“, se specifică pe site-ul WWF România.

Cei care au decis să mărşăluiască sâmbătă prin Capitală susţin că este timpul ca autorităţile să ia măsuri, pentru ca pădurile să nu mai fie distruse din cauza tăierilor ilegale.

Concert unplugged şi o oră de beznă pentru Casa Poporului

În Parcul Carol din Capitală a fost organizat un concert unplugged, iar artiştii care au urcat pe scenă au cântat fără amplificatoare audio, la o serie de instrumente care nu aveau nevoie de conexiune la priză. De asemenea, pe scenă au mai urcat Muse Quartet şi jonglerii marca Incubator 107, iar cei care au luat parte la spectacol au fost înarmaţi cu lumânări.

Mai multe clădiri din Capitală au stins lumina timp de oră pentru a celebra evenimentul „Ora Pământului“. Printre acestea s-au numărat Casa Poporului, Muzeul Grigore Antipa, Biblioteca Centrală şi Ateneul Român.

Şi municipalitatea a participat la eveniment prin stingerea luminilor la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti şi în instituţiile şi spaţiile publice unde condiţiile au permis acest lucru, fără a fi afectată siguranţa locuitorilor Capitalei.

„Ora Pământului“ mobilizează anual peste 7.000 de oraşe din întreaga lume, fiind cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie prin care se doreşte atragerea atenţiei cetăţenilor şi institutiilor publice asupra efectelor poluării mediului, prin simplul gest de stingere a luminilor şi decuplarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, timp de o oră.

Pe aceeaşi temă:

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite