11.900 de lei, amenzi date şoferilor care au parcat pe pistele de biciclete de pe superbulevardul lui Oprescu. Ce spun şoferii sancţionţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul din jurul pistelor de biciclete de pe proaspătul inaugurat bulevard Uranus continuă. În timp ce bicicliştii bucureşteni se plâng de lipsa de bun simţ a şoferilor care parchează pe piste, dar şi de indolenţa autorităţilor în a rezolva problema, Poliţia Locală susţine că şoferii sunt sancţionaţi

Astfel, potrivit unui comunicat emis de Primăria Capitalei, peste 100 de avertismente şi aproximativ 70 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de către agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, şoferilor care au parcat neregulamentar în zona bulevardului Uranus.

„La trei zile de la deschiderea primului segment al bulevardului Uranus, în această zonă, aproximativ 200 de şoferi au fost sancţionaţi – cu amenzi sau avertismente scrise – de către agenţii de circulaţie ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Cei mai mulţi dintre conducătorii auto au primit amenzi pentru opriri neregulamentare pe pistele destinate bicicliştilor“, se arată în comunicatul citat.

De ce rup şoferii stâlpii de delimitare

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a aplicat sancţiuni şi paznicilor unei societăţi comerciale care, pentru a face loc – pe trotuar şi pe pista destinată bicicliştilor – autoturismelor directorilor instituţiei, au distrus stâlpii de delimitare dintre benzi.

Alţi conducatori auto au fost sancţionaţi de către agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi pentru că au staţionat direct pe benzile de circulaţie. Mulţi dintre şoferii care au fost amendaţi de poliţiştii locali au declarat că au rupt stâlpii de delimitare ai benzii pentru biciclişti şi au staţionat pe trotuar fiindcă doreau să-şi rezolve anumite treburi la diferite companii din zonă.

Cele mai multe cazuri de distrugeri de stâlpi de delimitare, de opriri sau staţionări neregulamentare - depistate de agenţii rutieri din cadrul PLMB - s-au înregistrat în zona Buzeşti. Aici, dar şi pe restul tronsonului noului bulevard Uranus, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a acţionat cu trei patrule de ordine publică şi nouă echipaje de circulaţie. Totodată, în activitatea de patrulare, agenţii rutieri ai PLMB folosesc şi autospeciale dotate cu echipament de monitorizare audio-video.

Până în prezent, valoarea sancţiunilor aplicate de poliţiştii locali este de 11.900 lei.

Poliţia Locala a Municipiului Bucureşti atrage atenţia că activităţile de patrulare pentru prevenirea abaterilor de circulaţie în zona Bulevardului Uranus vor continua şi în perioada următoare.

Mai puteţi citi:

Cum a fost vandalizat superbulevardul lui Oprescu

La doar o zi după ce primul tronson al Bulevardului Uranus din Capitală a fost inaugurat, au apărut şi primele probleme: o parte din stâlpişorii care delimitează banda bicicliştilor au fost furaţi, iar riveranii se plâng de lipsa locurilor de parcare.

INFOGRAFIE Bulevardul Uranus: doi kilometri în cinci ani

Primul tronson al Bulevardului Uranus, care ar trebui să lege nordul de sudul Capitalei, a fost deschis circulaţiei, duminică. Porţiunea de şosea măsoară doi kilometri şi a fost terminată după cinci ani de lucrări şi tergiversări. Ieri, muncitorii făceau ultimele retuşuri, după ce Brigada Rutieră a sesizat probleme legate de indicatoare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite