Blocul blestemat. Familia din Bucureşti care ameninţa că se aruncă în gol de pe o clădire, salvată după trei ore de negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţă parcată lângă blocul de pe care bărbatul ameninţa că se aruncă FOTO Mediafax
Ambulanţă parcată lângă blocul de pe care bărbatul ameninţa că se aruncă FOTO Mediafax

Un bărbat, soacra şi cei doi copii ai acestuia s-au urcat, miercuri seară, pe un bloc de pe strada George Enescu din Capitală şi au ameninţat că se vor arunca în gol. Familia a fost convinsă să coboare după trei ore petrecute pe acoperişul blocului.

UPDATE 23.10

Bărbatul a fost convins de negociatori să coboare, după trei ore petrecute pe acoperişul blocului împreună cu soacra şi copiii. El a fost dus la Secţia 1 de Poliţie, transmite Mediafax.

Bărbatul dorea să atragă atenţia soţiei, plecată la muncă în Germania

O tragedie similară s-a petrecut, în luna mai a acestui an, în acelaşi loc, când o femeie s-a aruncat în gol de pe bloc, fără a mai putea fi salvată. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Poliţiei Capitalei, care au asigurat zona.

Potrivit primelor informaţii, bărbatul care ameninţă cu sinuciderea are 41 de ani şi se află în centrul terasei de pe bloc de peste două ore, avându-i alături pe cei doi copii ai săi şi pe soacra sa. Bărbatul spune că este nemulţumit de faptul că soţia lui munceşte în Germania de mai multă vreme şi speră ca, în acest fel, să o determine să se întoarcă acasă.

Reprezentanţii ISU Bucureşti au declarat, pentru „Adevărul“, că bărbatul se află în stare de ebrietate şi că la faţa locului au ajuns echipaje de poliţie, de ambulanţă şi negociatori, aşa cum prevede procedura. 

Managerul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat pentru „Adevărul“ că bărbatul este recidivist şi că a ameninţat de mai multe ori că se aruncă de pe bloc. 

Blocul blestemat

În luna mai, o femeie în vârstă de 53 de ani s-a aruncat de pe terasa aceluiaşi bloc de pe care ameninţă că se aruncă şi acest bărbat alături de copiii săi şi de mama soţiei sale.  Femeia care s-a aruncat în gol de pe acest bloc în luna mai lucra ca femeie de serviciu în imobil şi se pare că se lupta cu o depresie puternică, după ce fiica ei a murit.

Atunci, reprezentanţii ISU Bucureşti spuneau că pompierii din Capitală nu au în dotare plase şi saltele cu care să intervină în asemenea cazuri, însă vor apela la ajutorul autoscărilor cu platforme. În cele din urmă a fost adusă şi o saltea, însă nu a putut fi de folos pentru că femeia a căzut în gol, iar medicii ajunşi la faţa locului nu au putut face decât să-i declare decesul. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite