Medicii Vier Pfoten au sterilizat anul trecut peste 2.700 de maidanezi din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 2.700 de maidanezi au fost sterilizaţi anul trecut de medicii Vier Pfoten FOTO Arhivă
Peste 2.700 de maidanezi au fost sterilizaţi anul trecut de medicii Vier Pfoten FOTO Arhivă

Organizaţia Vier Pfoten a sterilizat anul trecut în Capitală peste 2.700 de maidanezi, în baza celor două protocoale de colaborare încheiate cu Primăria Sectorului 6 şi cu Primăria Capitalei. Totodată, reprezentanţii ONG-ului spun că au început o vastă campanie pentru încurajarea adopţiei câinilor comunitari.

Medicii organizaţiei Vier Pfoten au sterilizat anul trecut peste 8.000 de animale fără stăpân din România şi străinătate, iar începând din toamnă, după tragedia în care Ionuţ Anghel a fost ucis de o haită de câini, proiectele de sterilizare au fost dublate de o campanie de încurajare a adopţiei câinilor din adăposturi şi de pe stradă.

În Capitală, în 2013 au fost sterilizaţi 2.745 de câini şi 426 de pisici, în baza celor două protocoale de colaborare încheiate cu Primăria Sectorului 6, respectiv cu Primăria Capitalei. Însă, din luna septembrie a anului trecut, proiectul desfăşurat în baza canină Pallady, făcut în partenierat cu Primăriei Municipiului Bucureşti a fost interupt.

„ Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a suspendat în mod abuziv protocolul, iar medicii Vier Pfoten nu au mai avut acces în clinica bazei“, susţin reprezentanţii ONG-ului.

În total, medicii voluntari ai organizaţiei Vier Pfoten au sterilizat 8.206 de animale fără stăpân (câini şi pisici) în cadrul proiectelor derulate în România, Bulgaria, Lituania, India şi Sudan, în timp ce alte 894 de animale aflate în situaţii dificile au beneficiat de intervenţii chirurgicale şi tratamente gratuite.

Pe aceeaşi temă:

Sectorul 1, campion în problema maidanezilor. Câte locuri există în adăposturile primăriei locale

ASPA dă afară ONG-ul Vier Pfoten din adăpostul de la Pallady

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite