Eleva de la Şcoala 56 din Capitală nu are coronavirus, anunţă Inspectoratul Şcolar din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test negativ pentru coronavirus Foto pharmaceutical-technology com

Eleva de clasa I de la Şcoala gimnazială nr. 56 din Capitală nu are coronavirus, potrivit unui anunţ al Inspectoratului Şcolar Bucureşti. Direcţia de Sănătate Publică a Capitalie a testat-o pe fetiţă după mai bine de 12 ore de la monetul în care mama copilului a fost confirmată ca purtătoare virusului care provoacă COVID-19.

Miercuri dimineaţă, directoarea Şcolii 56 din Sectorul 2 a transmis o scrisoare adresată Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, DSP Bucureşti, Prefecturii Municipiului Bucureşti, Primăriiei Sector 2, MEC, ISMB şi, spre înştiinţare, părinţilor elevilor Şcolii 56.

Potrivit edupedu.ro, documentul arăta că, în seara zilei de marţi, 10 martie, în jurul orei 20, o învăţătoare a anunţat că mama unei eleve a fost confirmată pozitiv la testul COVID-19. În sala respectivă de clasă se învaţă în două ture (clasa 1, unde este şi eleva în cauză, precum şi o clasă de a 8-a), cu un total de peste 50 de elevi. Scrisoarea arată că „eleva (…) a frecventat cursurile inclusiv în data de 10.03.2020, mama minorei necomunicând faptul că era suspectă de COVID-19 şi că fusese deja testată şi se afla în aşteptarea rezultatului. În funcţie de rezultatele ulterioare, acest fapt intră sub incidenţa legii penale“.

Miercuri, numpărul de cazuri confirmate de COVID-19 ajunsese la 47, la nivel naţional.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite