Cum arată groapa de zăpadă din Sectorul 6 al Capitalei: zeci de basculante pline cu gheaţă şi zăpadă sunt descărcate la marginea Bulevardului Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, muncitorii firmelor care se ocupă de deszăpezirea Bucureştiului lucrează la foc continuu pentru a strânge şi transporta zăpada în afara Capitalei, la gropile special amenajate pentru depozitare. Reporterii „Adevărul“ au fost cu firma desemnată cu deszăpezirea stărilor din Sectorul 6 până la una dintre gropile cu zăpadă ale Bucureştiului.

În jurul orei 11.00, câţiva muncitori ai firmei S.C. Urban S.A.  lucrau miercuri la foc continuu pentru a încerca să cureţe zăpada din intersecţia de lângă Parcul Moghioroş. La minus 14 grade Celsius, cu mănuşi şi gecile desfăcute, angajaţii firmei de Urban aruncau bucăţi de gheaţă cu lopata într-un utilaj. 

După câteva minute gheaţa alături de un strat consistent de zăpadă ajungeau într-o basculantă aflată pe marginea drumului.

zapada

FOTO David Muntean

„Luăm zăpada din intersecţii, din staţiile RATB. Lucrăm toată ziua şi toată noaptea în ture şi ducem, cu uşurinţă, cam 30 de basculante la locul în care depozităm zăpada“, explică Zidaru Florentin, cel care coordonează depozitarea zăpezii în afara Bucureştiului.

zapada

FOTO David Muntean

Peste 100 de lucrători

După vreo 15 minute de muncă, basculanta aflată pe marginea drumului este plină de gheaţă şi zăpadă şi muncitorii sunt gata să o ducă spre locul aprobat de Primăria Sectorului 6 pentru depozitare. De lângă Parcul Moghioroş şi până la capătul Bulevardului Timişoara, aici unde se află groapă de zăpadă, drumul durează cam 15 minute. Fără prea mare efort, basculanta este descărcată pe câmpul de aici, lângă munţi de zăpadă şi gheaţă formaţi în ultimele zile. „Astăzi cred că facem tot Drumul Taberei“, încheie coordonatorul operaţiunii.

zapada

FOTO David Muntean

În ultimele zile, pe străzile din Sectorul 6 al Capitalei au acţionat 44 de pluguri, 26 de sărăriţe, şapte cisterne şi şase încărcătoare frontale, împrăştiind peste 900 de tone de material antiderapant şi alte 300 de tone de soluţie ecologică antiîngheţ. În ceea ce priveşte forţa de muncă, 118 lucrători ai Urban s-au aflat în aceste zile pe teren.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite