FOTO Peste 30.000 de români au vizitat până acum expoziţia „Comorile Chinei“, adusă la Muzeul Naţional de Istorie din Capitală la finele lunii aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia „Comorile Chinei“, organizată la Muzeul Naţional de Istorie a României din Capitală, a fost vizită, de la deschiderea sa, pe 30 aprilie, de peste 30.000 de persoane.Expoziţia poate fi vizitată până pe 1 august, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 - 18.00.

Pe tot parcursul expoziţiei temporare „Comorile Chinei“, muzeul a adoptat un program special, care a vizat ultima sâmbătă din fiecare lună. Astfel că, pe 27 iulie, programul de vizitare se prelungeşte până la orele 22.00.

În expoziţie sunt prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi'an - unde a fost cercetat parţial ansamblul funerar al primului împărat al Chinei -, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang.

Pe lângă aceste capodopere de o valoare excepţională, expoziţia cuprinde o serie de alte artefacte, printre care pot fi amintite mai multe vase neolitice, cu o vechime de câteva mii de ani şi care atestă o uimitoare realizare artistică. Acestora li se adaugă alte piese de referinţă, precum o serie de vase din bronz, celebre în lume pentru calitatea şi valoarea lor extraordinară.

Periplul prin civilizaţia chineză continuă cu o serie de bunuri culturale legate de istoria Drumului Mătăsii şi artefacte referitoare la istoria modernă a Chinei. Prin intermediul acestei expoziţii publicul va avea ocazia să admire unele din comorile spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, datând din zorii epocii neolitice până în perioada modernă, în timpul dinastiilor Ming şi Qing.

În această perioadă, costul unui bilet de acces în muzeu, care include vizitarea expoziţiilor „Comorile Chinei“, „Tezaur Istoric“ şi „Lapidarium-Copia Columnei lui Traian“, va fi de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 7 lei pentru elevi şi studenţi. Preşcolarii beneficiază de acces gratuit. Pentru grupuri organizate, de 30 de persoane, costul unui bilet pentru adult se reduce la 10 lei.

De asemenea, MNIR oferă vizitatorilor posibilitatea achiziţionării de bilete pentru pachet familial (2 adulţi şi maximum 3 copii cu vârsta până în 18 ani), în valoare de 50 lei, precum şi bilete de intrare rapidă în muzeu (pentru a evita aşteptarea), în valoare de 50 lei.

Pe aceeaşi temă

Pe tot parcursul expoziţiei temporare "Comorile Chinei", muzeul a adoptat un program special, care a vizat ultima sâmbătă din fiecare lună. Astfel că, pe 27 iulie, programul de vizitare se prelungeşte până la orele 22.00.

Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti găzduieşte, în premieră pentru ţara noastră, o expoziţie-eveniment ce prezintă complexitatea şi bogăţia unei civilizaţii unice, care a schimbat lumea: China.

Comorile Chinei vin la Bucureşti: celebra armată de teracotă va fi expusă la Muzeul Naţional de Istorie. Cât costă biletul

O expoziţie inedită va fi găzduită de Muezul de Istorie din Bucureşti în perioada 30 aprilie – 1 august cu numele ”Comorile Chinei ”. 100 de piese originale din cultura chineză vor fi expuse, printre care şi faimoasa armată de teracotă din dinastia Qin, dar şi alte bunuri culturale legate de Drumul Mătăsii.

FOTOGALERIE Cum arată noii soldaţi de teracotă scoşi la iveală de arheologii chinezi

China a scos la iveală, după trei ani de săpături, mai mulţi soldaţi de teracotă şi alte artefacte în criptele Imperiului Qin Shihuang.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite