Negoiţă face centru „Silicon Valley“ în locul fostei uzine Republica. 13 hectare din spaţiul industrial, transformate în pol de cercetare şi dezvoltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, vrea să facă un centrul de cercetare pe o parte din spaţiul fostei uzini Republica
Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, vrea să facă un centrul de cercetare pe o parte din spaţiul fostei uzini Republica

Primăria Sectorului 3 anunţă achiziţionarea unui teren de 13 hectare unde se va face, în parteneriat cu Universitatea Politehnică şi cu Universitatea Bucureşti, un spaţiu de cercetare şi dezvoltare. Proiectul va fi amenajat pe o parte din spaţiul fostei uzine Republica.

Parte din spaţiul fostei uzine Republica, din Estul Capitalei, va fi transformat într-un parc ştiinţific şi tehnologic, datorită unei iniţiative a Primăriei Sectorului 3, anunţă administraţia locală. Proiectul va fi realizat de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnică din Bucureşti. Acesta a fost oficializat pe 15 octombrie 2013, în urma semnării parteneriatelor bilaterale.

Potrivit sursei citate, administraţia locală a întreprins deja demersurile pentru achiziţionarea terenului care a aparţinut fostei Uzine Republica. O societate a Primăriei, S.C. Administrare Active Sector 3 S.R.L., deţinută şi administrată integral de Consiliul Local al Sectorului 3, a achiziţionat, pe 9 octombrie 2013, prin licitaţie, un teren de 13 hectare, la un pret de 48 euro pe metrul pătrat, care a aparţinut uzinei. În preţul tranzacţiei este inclus terenul, dar şi o parte din imobilele care se află deja pe acesta.

Potrivit Primăriei Sectorului 3, obiectivul principal al proiectului este realizarea unui pol de cercetare-dezvoltare, într-un spaţiu care a fost destinat industriei performante. De asemenea, Primăria urmăreşte atragerea, în sector, a tinerilor cu o înaltă calificare, inclusiv prin asigurarea rezidenţei acestora în locuinţele de serviciu din incintă.

Prin achiziţionarea activelor Uzinei Republica, Primăria Sectorului 3 urmăreşte dezvoltarea unor proiecte pe terenul uzinei, dezvoltarea de activităţi a căror consecinţă directă este creşterea numărului locurilor de muncă, creşterea calităţii vieţii în sector prin valorificarea eficientă a terenului, creşterea volumului taxelor care ar putea fi încasate la bugetul local, precum şi recuperarea unei sume importante din creanţa pe care Sectorul 3 o are la fosta Uzină Republica.

Cea mai mare parte a terenului va fi utilizată pentru construcţia parcului ştiinţific şi tehnologic. Pe terenul achiziţionat, vor mai fi realizate construcţii pentru desfăşurarea activităţilor din domeniul terţiar. Proiectul Primăriei Sectorului 3 este în conformitate cu regimul tehnic al terenului, aşa cum este descris în certificatul de urbanism.

Administraţia locală a anunţat că va face publice planurile exacte, sursele de finanţare şi alte detalii legate de proiect în momentul în care acestea vor fi stabilite cu exactitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite