Ce spune Primăria Capitalei despre schela prăbuşită în timpul furtunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a reacţionat la criticile aduse după ce, în urma furtunii de pe 21 iunie, o schelă metalică s-a prăbuşit într-o zonă intens circulată şi doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Vineri seară, în Bucureşti a plouat torenţial preţ de aproximativ 15 minute, iar vântul a atins şi 55 de kilometric pe oră. Din această cauză, o schelă metalică s-a desprins de pe un bloc de pe strada Ştirbei Vodă şi s-a prăbuşit pe carosabil. Scenariul a fost la un pas să se repete şi pe Bulevardul Elisabeta, însă pompierii au intervenit la timp. 

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a precizat că ambele schele sunt ale firmei de consolidări a Primăriei Municipiului Bucureşti. Schele de acest gen sunt fixate pe faţadele mai multor clădiri cu bulină din Capitală şi sunt acoperite cu mesh-uri. Lucrările propriu-zise nu au început încă, deşi schelele sunt montate de câteva luni.

În faţa numeroaselor critici, PMB a venit cu precizări: montarea schelelor a respectat toate normele, firma răspunzătoare deţine toate autorităţile necesare, iar plasa nu a fost montată doar pentru a promova campania PMB, „aşa cum tendenţios se insinuează“. 

„În cazul ambelor imobile, aceste schele metalice au fost montate de către o firmă specializată în acest domeniu, care este şi proprietara schelelor metalice. Între această societate şi Compania Municipală Consolidări Bucureşti există un contract de închiriere şi mentenanţă. Pentru montajul acestor schele au fost respectate normativele în vigoare, iar societatea care le are în proprietate deţine toate autorizaţiile necesare. De asemenea, toate aceste schele sunt verificate după fiecare episod de vreme rea. Plasa imprimată (mesh) montată pe schelă are, în primul rând, rol de protecţie şi este obligatorie în cazul şantierelor aflate în aglomerări urbane. Această plasă nu a fost montată doar pentru a promova campania derulată de Primăria Capitalei, aşa cum tendenţios se insinuează“, arată Primăria Capitalei într-un comunicat.

Totodată, circulaţia a fost oprită şi pe strada Ştirbei Vodă între strada Popa Tatu si Calea Victoriei.

.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite