Ambulanţa Bucureşti-Ilfov: În zece ore, peste 40 de persoane au leşinat în spaţii publice; au fost 400 de cazuri grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
400 de urgenţe în mai puţin de 10 ore
400 de urgenţe în mai puţin de 10 ore

Aproape 400 de oameni în stare gravă au solicitat, marţi, ajutorul echipajelor de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, mai mult de 10 la sută dintre apeluri fiind pentru persoane care au leşinat în spaţii publice, în condiţii de caniculă, a declarat, pentru News.ro, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu.

"În mai puţin de zece ore (între 8.00 şi 18.00, n.r.) la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost înregistrate 702 apeluri, dintre care aproape 400 de urgenţe de cod roşu şi galben, respectiv cazuri grave şi foarte grave", a explicat Alis Grasu. 

Din totalul celor 399 cazuri grave şi foarte grave,  94 au fost urgenţe în locuri publice, 43 fiind leşinuri cu şi fără pierderea stării de conştienţă, a adăugat medicul. 

"Din păcate, numărul solicitărilor creşte, astfel că este necesară programarea cazurilor care nu reprezintă urgenţe majore, respectiv a consultaţiilor", a mai spus Alis Grasu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de caniculă, valabilă până miercuri, temperaturile urmând să atingă chiar şi 37 de grade Celsius, în Muntenia, Dobrogea continentală, în cea mai mare parte a Moldovei, dar local şi în Oltenia şi Transilvania.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite