„Şezătoare literară pentru Sânziene“ , evenimentul care readuce spiritul anilor '30, în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tineri în costume tradiţionale participă la pelerinajul de Sânziene

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) organizează, duminică, evenimentul „Şezătoare literară pentru Sânziene“. Publicul participant va fi introdus în atmosfera grădinilor bucureştene de vară din anii '30.

Evenimentul va începe la ora 19.00, în curtea interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti, acolo unde bluzele tradiţionale şi romanţele interbelice vor fi elementele esenţiale ale evenimentului. Textul propus spre lectură este nuvela lui Mircea Eliade, „În curte la Dionis“ , lectură care va fi făcută de actorii Andreea Mateiu şi Tudor Aaron Istodor.

Şezătoare literară organizată de Sânziene este o invitaţie pe care reprezentanţii ARCEN o adresează bucureştenilor, pentru a pătrunde în spaţiul literaturii lui Eliade. „Acolo se poate redescoperi sensul sărbătorii şi al tradiţiei în viaţa omului şi bucuria de a vedea dincolo de ceea ce ochii văd în fiecare zi“ , precizează organizatorii.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar participanţii la şezătoare sunt aşteptaţi să vină îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti. Evenimentul face parte din Programul „Lectură la lumina felinarelor“ , iniţiat de ARCEN în anul 2010.

Pe aceaşi temă:

Adolescenţa şi nevoia de modele

COMEMORARE 27 de ani de la moartea scriitorului Mircea Eliade

Mircea Eliade: un simplu scriitor pentru România, o legendă peste hotare

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite