Începe un nou eveniment în cadrul seriei „Duminica la muzeu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul programului educativ „Duminica la muzeu” cei pasionaţii de arheologie sunt invitaţi să participe la atelierul creativ „Arheologia experimentală - instrument de cunoaştere a trecutului îndepărtat“.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României, duminică (16 noiembrie), de la ora 11.00.

„Scopul evenimentului este acela de a promova arheologia experimentală în rândul copiilor şi publicului larg, printr-o serie de prezentări interactive, dar şi prin intermediul unor ateliere de lucru. În cadrul acestora, participanţii, coordonaţi de dr. Cătălin Lazăr şi echipa de specialişti formată din dr. Theodor Ignat, drd. Vasile Opris, drd. Adelina Darie, Mihaela Golea şi Florin Rădulescu, vor utiliza unelte şi ustensile preistorice pentru a confecţiona obiecte similare celor folosite de către comunităţile umane preistorice. Evenimentul are un caracter educativ, ştiinţific şi interactiv, intenţia organizatorilor fiind aceea de a prezenta o altă latură de abordare şi cunoaştere a istoriei. Obiectivul principal al atelierului îl constituie popularizarea arheologiei experimentale ca metodă de cercetare şi cunoaştere a trecutului îndepărtat“, anunţă într-un comunicat reprezentanţii instituţiei.

Evenimentul este  realizat şi susţinut de echipa Proiectului Archaeodrom, proiect de cercetare coordonat de Muzeul Naţional de Istorie a României.

Programul întregului eveniment poate fi consultat aici. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite