98 de şcoli din Capitală au fost reabilitate prin programul BEI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele 100 de şcoli incluse în programul de reabilitare finanţat de Banca Europeana de Investiţii şi Primăria Municipiului Bucureşti, 98 sunt deja pregătite pentru noul an şcolar.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat lucrările de la două instituţii de învăţământ (şcoala nr. 93 şi şcoala nr. 109) incluse în programul  „Reabilitarea Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti“.

„Iată că 98 din cele 100 de şcoli incluse în programul de reabilitare finanţat de Banca Europeana de Investiţii sunt pregătite pentru noul an şcolar. Toate şcolile au fost consolidate, reabilitate, modernizate şi dotate la standardele anilor pe care îi trăim. În cadrul aceluiaşi program am construit de la zero 21 de săli de sport şi, datorită economiilor pe care am reuşit să le facem,  am mai contractat separat încă cinci săli de sport, acolo unde terenul aferent şcolii a permis şi construirea acestora. Dintre acestea, două sunt  finalizate, la alte două urmează a se face recepţia, iar una este în execuţie“, a precizat Sorin Oprescu.

Edilul-şef a adăugat că va propune Ministerului Sănătăţii să includă cele 75 de cabinete şcolare, cu precădere cele de stomatologie, într-un program social, astfel încât persoanele cu venituri reduse să poată avea acces la servicii medicale, iar Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti să deconteze aceste servicii.

De asmenea, Oprescu a spus că va avea discuţii cu Ministerul Educaţiei şi cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti pentru ca toate cele 26 de săli de sport construite de municipalitate să poată fi folosite de tinerii care locuiesc în cartierele respective şi în afara programului şcolar.

Două şcoli din sectorul 4

Scoala nr. 93, situată în sectorul 4, este formată din trei corpuri de clădire, plus o sală de sport nouă, iar lucrările la cele trei clădiri sunt finalizate, în timp ce sala de sport este finalizată în proporţie de 20%. Sălile de clasă au fost dotate cu mobilier nou, au fost echipate cabinetele medicale, precum şi laboratoarele de specialitate.

În ceea ce priveşte şcoala nr. 109, situata tot în sectorul 4, a fost reabilitată, lucrările urmând a fi finalizate la sfârşitul acestei luni. Şi în această unitate de învăţământ sălile de clasă au fost dotate cu mobilier nou, s-au echipat cabinetele medicale, precum şi laboratoarele de specialitate.

Programul „Reabilitarea Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti“ include 100 de şcoli, care sunt consolidate, reabilitate şi modernizate. Astfel, s-au amenajat şi dotat 100 de laboratoare IT, iar în 86 de unităţi de învăţământ s-au realizat laboratoare de fizică, biologie şi chimie. De asemenea, în 35 de şcoli s-au amenajat cantine şi semiinternate.

Citeşte şi:

Sorin Oprescu, vizită la două şcoli incluse în programul BEI de Reabilitare a Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti

Sorin Oprescu, în vizită la lucrările de la două şcoli reabilitate prin programul BEI

Oprescu: „Plănuim să demarăm un program de reabilitare pentru 60 de grădiniţe“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite