Voronin, despre referendumul de reducere a numărului de deputaţi: „De râsul găinilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Comuniştii nu vor participa la referendumul propus de Democraţi privind reducerea numărului de deputaţi în Parlament, de la 101 la 61. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susţine că formaţiunea sa a studiat componenţa altor parlamente şi a ajuns la concluzia că e „ceva de râsul găinilor” ceea ce propune PDM.

Vladimir Voronin consideră că 61 de deputaţi „nu pot să organizeze activitatea normală a Parlamentului”.

„Aşa prostii pot să propună doar acei oameni care nu înţeleg rolul Legislativului (...). Dacă ei cred că Parlamentul lucrează numai atunci când se afla în sala de şedinţă, aceasta e o prostie şi un primitivism”, a afirmat Vladimir Voronin la „Adevărul Live”.

În privinţa celei de-a doua întrebări supuse referendumului, ca cetăţenii să poată retrage mandatul deputatului, Voronin s-a întrebat „cine poate să spună astăzi cum să analizăm actavitatea unui deputat?”.

Amintim că majoritatea parlamentară a votat iniţiativa privind organziarea unui referendum consultativ concomitent cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În cadrul acestuia, cetăţenii urmează să se expună cu privire la propunerea de a reduce numărul de deputaţi de la 101 la 61, dar şi cu privire la posibilitatea de a retrage mandatul de deputat de către alegători, atunci când sunt dezamăgiţi de activitatea parlamentarilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite