Vladimir Voronin: PCRM ar putea câştiga alegerile şi reveni la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Constantin Grugoriţă
FOTO Constantin Grugoriţă

Preşedintele PCRM Vladimir Voronin consideră că formaţiunea sa ar putea câştiga viitoarele alegeri parlamentare şi reveni la guvernare. El nu exclude că ar personal ar putea să candideze şi la una dintre circumscripţiile uninominale, dacă aşa se va decide în cadrul partidului. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Ca variantă pentru mine, eu sunt gata să candidez în orice circumscripţie”, a declarat liderul comuniştilor.

Actualul prag de accedere în Parlament, care constituie 6% din voturi, nu este mare pentru Partidul Comuniştilor. Potrivit lui Vladimir Voronin, problema constă în faptul că din circumscripţiile uninominale ar putea ajunge în legislativ persoane care au fost votate doar de o mie de alegători. Mai mult, el susţine că PCRM ar putea câştiga alegerile şi ar putea reveni la guvernare.

Referindu-se la următoarea campanie electorală şi la scrutin, Vladimir Voronin susţine că se vor face foarte multe falsificări, iar votul alegătorului va fi foarte scump. 

„Deja falsificările se încep a face. Deja se pregătesc, deja noi vedem ceva mişcări”, afirmă liderul PSRM.

Preşedintele comuniştilor este de părere că de pe urma sistemului electoral mixt, Republica Moldova a avut doar de pierdut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite