Vlad Filat aşteaptă ca joia viitoare Parlamentul să se pronunţe repetat asupra modificărilor la Legea cu privire Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier, Vlad Filat. FOTO Adevărul
Fostul premier, Vlad Filat. FOTO Adevărul

Fostul premier Vlad Filat susţine că, cel mai probabil, legea ce vizează posibilitatea de revocare a judecătorilor Curţii Constituţionale cu votul a 3/5 din deputaţi, trimisă spre reexaminare de către şeful statului, va fi dezbătută în şedinţa de joi a Parlamentului.

„Aş sugera să citiţi asupra motivaţiei care a stat la baza nepromulgării acestei legi. Preşedintele a expus părerea dumnealui ca deciziile Curţii să fie legale, nu cu interes politic. Urmează să discutăm şi urmează ca parlamentarii să dezbată această propunere. Cred că Parlamentul se va pronunţa joia viitoare, în şedinţa plenară, vizavi de viitorul acestei legi“, a declarat fostul premier.

Premierul interimar, Iurie Leancă, susţine că decizia preşedintelui de a trimite spre reexaminare această lege este una adecvată. „În comunicatul de presă al Guvernului sunt menţionate câteva elemente vizavi de îngrijorările exprimate de partenerii noştri europeni în ultima vreme. Am reiterat obiectivul nostru de integrare europeană este unul fundamental şi nimeni nu are nicio intenţie să devieze de la acest obiectiv. Totodată, analizăm cu multă prudenţă aceste îngrijorări. Este important să conlucrăm cu instituţiile europene astfel încât îngrijorările argumentate să fie reflectate în legislaţia Republicii Moldova. Decizia preşedintelui se încadrează perfect în această linie de comportament al autorităţilor din Republicii Moldova“, susţine Iurie Leancă.

Totodată, liderul PCRM, Vladimir Voronin refuză să comenteze decizia şefului statului pe motiv că nu a văzut-o . „Nu comentez până nu am în mână decizia preşedintelui“, conchide Vladimir Voronin.

Preşedintele a trimis spre reexaminare Parlamentului legea ce vizează revocarea judecătorilor de la Curtea Constituţională

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite