Vlad Bătrîncea: PDM încearcă să pregătească din timp scenariul de invalidare a alegerilor parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea

Deputatul Partidului Socialiştilor Vlad Batrîncea susţine că Partidul Democrat încearcă să pregătească din timp scenariul de invalidare a alegerilor parlamentare din 24 februarie, pentru a desfăşura alegeri anticipate în martie-aprilie, atât timp cât mai dispun de resurse financiare şi administrative. Într-o postare pe Facebook, parlamentarul menţionează că PSRM nu desfăşoară agitaţie electorală, aşa cum acuză PDM, transmite IPN.

„Astăzi, Partidul Democrat a învinuit Partidul Socialiştilor pentru începutul agitaţiei electorale înainte de termenul prevăzut de lege. Contextul acuzaţiilor democraţilor este evident şi superficial. Toate sondajele demonstrează că PDM nu are şanse de a păstra majoritatea parlamentară şi de a controla guvernarea după alegeri. Este o probabilitate mare că PSRM va deţine majoritatea”, menţionează Vlad Batrîncea.

Potrivit lui, dacă niciun partid nu va deţine majoritatea parlamentară în urma alegerilor, atunci nimeni nu va dori să formeze o coaliţie cu PDM. În acest caz, alegerile parlamentare anticipate, pentru a doua jumătate a anului 2019, sunt inevitabile, în urma cărora şansele PSRM vor creşte şi mai mult, iar şansele PDM vor scădea.

Deputatul mai declară că PSRM nu desfăşoară agitaţie electorală. În cazul în care democraţii se referă la procedura primaries, pe care PSRM încă nu a finalizat-o, atunci este vorba despre o procedură internă de alegere a presupuşilor candidaţi pentru participarea la alegerile parlamentare. Potrivit socialistului, ei vor putea fi numiţi candidaţi oficiali după aprobarea Consiliul Republican al PSRM. Iar acest lucru va avea loc după începutul campaniei electorale.

PDM menţionează într-un comunicat de presă că, în cazul alegerilor parlamentare, procesul de desemnare a candidaţilor începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor şi se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Cu toate acestea, PSRM a început cu mult timp înainte acest proces, dar şi şeful statului se implică direct în promovarea politică a PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite