Vitalia Pavlicenco, despre dorinţa lui Traian Băsescu de a realiza Unirea: Nu cred în sinceritatea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul Partidului Naţional Liberal din Moldova, Vitalia Pavlicenco, se declară sceptică vizavi de sinceritatea lui Traian Băsescu, atunci când fostul preşedinte al României vorbeşte despre intenţiile sale de a contribui la Unirea Republicii Moldova cu România.

În cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la JurnalTV de luni, 26 iunie, Vitalia Pavlicenco a mărturist despre o vizită a ei la Cotroceni, în cadrul asociaţiei „Consiliul Unirii”, ce a avut loc înainte de 2014, pe când Traian Băsescu se afla în funcţia de şef de stat.

Ea afirmă că l-ar fi întrebat pe Băsescu atunci: de ce ruşii în Basarabia unesc forţele şi România nu poate?.

Potrivit preşedintelui PNL, în replică, Traian Băsescu a spus: „interesul nostru e mai mult ca Partidul Liberal să intre în Parlament. Ce fel de Unire când este Transnistria, Găgăuzia, sunt atâtea alte probleme”.

Din acest motiv, Pavlicenco a menţionat că nu crede până la capăt în sinceritatea fostului lider de la Cotroceni. 

„Dacă e vorba de sinceritate, de un scop politic autentic, atunci era foarte simplu şi la statura lui politică să facă altfel: hai fraţilor, PLR, PL, Antimafie care la fel e partid unionist, veniţi să discutăm cu toţii”, a declarat politicianul.

Amintim că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost numit duminică, 25 iunie, în funcţia de preşedinte de onoare a Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova (PUN). Formaţiunea este condusă de ex-ministrul Apărării, Anatol Şalaru, şi se declară deschis pentru Unirea celor două maluri ale Prutului. Băsescu a adus mai multe acuzaţii la adresa lui Igor Dodon, dar şi l-a numit „pudel al lui Vladimir Putin”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite