VIDEO Vlad Plahotniuc, primul dialog oficial cu preşedintele Dodon. Democraţii au acceptat invitaţia şefului statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

După ce a afirmat în repetate rânduri că, de când a ajuns în funcţia de preşedinte al ţării, nu a avut o discuţie liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon a avut o întrevedere cu acesta marţi, 26 martie, la Reşedinţa de Stat.

Întâlnirea a avut loc în contextul invitaţiei preşedintelui ţării la dialog, adresată către PSRM, PDM şi Blocul ACUM, pentru a oferi claritate cu privire şansele formării unei coaliţii de guvernare între partidele parlamentare.

Vlad Plahotniuc a fost însoţit la întrevedere cu Igor Dodon de către vicepreşedinţii PDM Andrian Candu şi Pavel Filip.

Igor Dodon a declarat că aşteaptă o decizie a partidelor parlamentare cu privire la formarea unei majorităţi, în caz contrar, dânsul este dispus, conform legislaţiei, să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului şi anunţării alegerilor parlamentare anticipate.

„Sper că după aceste discuţii va urma sau formarea unei majorităţi parlamentare sau asumarea responsabilităţii de către toţi cei care au intrat în Parlament şi mergem la alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon.

La rândul său, Vlad Plahotniuc a afirmat că întâlnirea cu Dodon este una benefică şi menită să deblocheze situaţia politică.

„Noi suntem optimişti. Noi considerăm că astfel de întruniri şi deschiderea la dialog a tuturor forţelor politice va duce la aceea că se va forma în sfârşit o majoritate parlamentară”, a spus Plahotniuc.

Igor Dodon a lansat o invitaţie oficială la dialog către Zinaida Greceanîi, Vlad Plahotniuc, Maia Sandu şi Andrei Năstase, pe care îi aşteaptă la Reşedinţa de Stat marţi, 26 martie, separat, pentru a discuta despre poziţia partidelor pe care le reprezintă şi care sunt condiţiile privind formarea unei majorităţi parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite