Ministrul de Externe al Georgiei: „ Nu vom renunţa la aderarea la UE şi la NATO. Presiunile Rusiei asupra statelor din Parteneriatului Estic ne obligă să fim solidari în demersurile noastre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia
Panjikidze, ministrul de Externe al Georgiei FOTO: presstv.com
Maia Panjikidze, ministrul de Externe al Georgiei FOTO: presstv.com

Declaraţia a fost făcută în timpul întrevederii dintre preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti cu ministrul de Externe al Georgiei Maia Panjikidze.

Potrivit unui comunicat emis de Preşedinţie, şeful statului şi-a exprimat speranţa că relaţiile de prietenie dintre cele două state, precum şi gesturile de solidaritate ale partenerilor occidentali, vor facilita parcursul comun de integrare europeană al Republicii Moldova şi Georgiei.

Totodată, preşedintele Republicii Moldova a relevat că optimizarea structurilor administrative, reforma justiţiei şi combaterea corupţiei sunt prioritare pentru autorităţile de la Chişinău.

Maia Panjikidze, ministrul de Externe al Georgiei, a menţionat că guvernul de la Tbilisi nu va renunţa la politica de aderare a ţării la Uniunea Europeană şi la NATO. „Presiunile exercitate de Rusia asupra statelor participante la programul Parteneriatului Estic ne obligă să fim solidari în demersurile noastre. Georgia, la fel ca şi Republica Moldova, doreşte parafarea Acordului de Asociere cu UE la Summit-ul de la Vilnius. Am constatat că Republica Moldova a avansat enorm pe calea reformelor şi suntem gata să preluăm experienţa Dvs. în toate domeniile“, a spus diplomatul.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite