Silvia Radu: Va fi necesară lichidarea multor întreprinderi municipale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, susţine că pe viitor va fi necesară lichidarea unei mari părţi a întreprinderilor municipale. Aceasta pentru că ele întreprinderi nu fac nimic altceva decât să stoarcă banul public. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei ediţii speciale la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Silvia Radu a menţionat că aceste întreprinderi vor trebui lichidate inclusiv pentru că nu aduc niciun beneficiu prin activitatea lor.

„Sunt convinsă că aceşti bani care vor fi economisiţi în urma acestor simplificări vor putea fi alocaţi în vederea soluţionării tuturor problemelor sociale pe care le avem în agenda Primăriei”, a spus primarul interimar.

De asemenea, Silvia Radu susţine că este o sperietoare pentru oamenii corupţi şi pentru cei care nu-şi fac munca aşa cum trebuie.

„Eu întotdeauna respect munca şi dedicaţia oamenilor şi încerc să fiu echidistantă în ceea ce ţine de atitudinile personale la serviciu. Este important ca să avem principiul de profesionalism şi atunci nu o să existe sperietori”, a spus primarul interimar.

În ceea ce ţine de declaraţiile simbolice de unire cu România, semnate de mai multe localităţi din Republica Moldova, Silvia Radu susţine că semnarea lor reprezintă un lucru democratic. În calitatea sa de primar interimar, funcţionara a menţionat că nu ar dezbina chişinăuienii după ideea unirii pentru că alesul municipal reprezintă interesele tuturor locuitorilor Capitalei.

Vineri, 16 februarie, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcţie, a anunţat că renunţă la mandat. Acesta a declarat că decizia este luată în semn de protest faţă de abuzurile care au loc împotriva oraşului, dar şi împotriva sa.


Potrivit lui Dorin Chirtoacă, Primăria Chişinău a transmis Comisiei Electorale Centrale demersul său de demisie zilele trecute.

CEC încă nu şi-a făcut publică decizia cu referire la caz şi nici la eventualitatea alegerilor anticipate în urma expirării mandatului de primar general al municipiului Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite