Preşedintele PPE: Partidele proruse în frunte cu Dodon şi Usatîi manipulează şi dezinformează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a declarat în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei că partidele proruse conduse de Igor Dodon şi Renato Usatîi manipulează şi dezinformează, iar oficialii europeni sunt gata să fie mai aproape de oameni pentru a nu fi victime ale acestei propagande.

Preşedintele celui mai puternic partid european, Joseph Daul, a afirmat într-un interviu pentru sursa citată că este convins că cea mai bună opţiune pentru moldoveni este parcursul european, iar oamenii s-au săturat de corupţie şi vorbele goale ale celor care conduc ţara.

„Pe lângă faptul că Moldova se afla într­-o situaţie dificilă, campaniile populiste de dezinformare şi manipulare alimentate şi conduse de partidele politice pro­ruse în frunte cu Dodon şi Usatîi nu fac situaţia din ţară mai uşoară. Suntem conştienţi de această propagandă şi suntem gata să comunicăm mai mult cu oamenii din Moldova pentru ca aceştia să nu devină victime ale politicienilor populişti”, a declarat liderul PPE.

În acelaşi timp, Joseph Daul a mai spus că Republica Moldova are nevoie de reforme urgente pentru a putea oferi cetăţenilor un sistem de justiţie independent, transparent şi responsabil. Potrivit oficialului european, sprijinul financiar din partea UE pentru Moldova este imperativ pentru a obţine progrese în implementarea reformelor necesare şi a ajuta oamenii şi ţara să se dezvolte şi să prospere.

„UE este gata să ofere ajutor, dar pentru aceasta are nevoie de un guvern stabil care să implementeze reformele necesare; numai atunci noi vom fi capabili să­-i ajutăm pe oamenii din RM. Sprijinul financiar din Occident este condiţionat de reforme. UE nu vrea nimic mai mult decât o Moldovă independentă din punct de vedere economic, prosperă şi stabilă, în comparaţie cu Rusia care preferă o Moldovă captivă, slabă şi instabilă”, a subliniat Joseph Daul.

Preşedintele PPE a mai vorbit despre faptul că România trebuie să fie un exemplu de urmat pentru Republica Moldova în implementarea reformelor şi despre cum Rusia acţionează în vederea subminării acestui proces.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite