Pavel Filip propune ca instituţiile statului să aibă bugete pentru colaborarea cu ONG-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip a propus spre examinare colegilor democraţi din majoritatea parlamentară o iniţiativă privind planificarea de către instituţiile statului a unui buget care să fie folosit în relaţiile cu organizaţiile neguvernamentale (ONG). Pavel Filip a făcut anunţul în cadrul briefingului de presă organizat după şedinţa săptămânală a PDM, transmite IPN.

Pavel Filip a spus că ONG-urile ar trebui implicate mai mult în monitorizarea şi evaluarea politicilor pe care le elaborează instituţiile statului. Premierul este de părere că rolul organizaţiilor neguvernamentale ar trebui valorificat mai intens. „Mi-aş dori ca instituţiile statului să apeleze la expertiza ONG-urilor, inclusiv la faza pornirii elaborării politicilor statului”, a spus Pavel Filip.

Premierul spune că, la etapa elaborării documentelor de politici publice, instituţiile statului vor trebui să desfăşoare concursuri publice de selectare a organizaţiilor specializate în domeniile de referinţă pentru a le solicita expertiza. Iniţiativa urmează să fie înregistrată la Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite