Pavel Filip participă la şedinţa Consiliului şefilor de state CSI şi la Adunarea ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Prim-ministrul Pavel Filip participă la lucrările reuniunii Consiliului şefilor de state al Comunităţii Statelor Independente, care se desfăşoară, în perioada 16 – 17 septembrie, în oraşul Bişkek. De asemenea, premierul va participa la lucrările sesiunii a 71-a a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care se va desfăşura la New York, în perioada 19 – 23 septembrie.

În cadrul reuniunii şefii statelor-membre CSI se va aborda o serie de subiecte privind organizarea activităţii comunităţii şi reorganizarea acesteia, aşa încât să corespundă necesităţilor actuale din regiune. 

Oficialii vor mai discuta despre cooperarea în domeniul economic, cultural, precum şi intensificarea colaborării în lupta cu crimele cibernetice.


Filip va avea o serie de întrevederi bilaterale cu conducătorii statelor-membre ale Comunităţii Statelor Independente. Discuţiile vor viza aprofundarea relaţiilor diplomatice, diversificarea schimburilor comerciale şi promovarea produselor tradiţionale moldoveneşti pe pieţele ţărilor partenere.

În cealaltă vizită de lucru, de la New York, prim-ministrul va participa la Adunarea Generală ONU. În cadrul acesteia vor fi examinate Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a Agendei 2030, adoptate de statele membre ale organizaţiei, precum şi posibilităţile de transpunere a acestora la nivel naţional. Participanţii la eveniment vor aborda provocările cu care se confruntă societatea internaţională, inclusiv lupta cu actele de violenţă şi terorism, combaterea sărăciei şi menţinerea păcii la nivel mondial.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite