Patru notificări, depuse la Primărie privind intenţia de a organiza manifestaţii pe 26 august în PMAN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru notificări au fost depuse la Primărie pentru organizarea de manifestaţii în Piaţa Marii Adunări Naţionale în data de 26 august. Şeful Direcţiei asistenţă juridică, Valeriu Bogdan, a declarat că dreptul de a desfăşura manifestaţii este prevăzut de Constituţie şi Primăria nu poate interzice nimănui să o facă. Administraţia locală şi poliţia vor asigura ordinea publică, aşa încât manifestaţiile să aibă caracter paşnic.

Preşedinta ONG-ului „Salvgardare”, Maia Laguta, a criticat Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM, care anunţă un protest masiv pentru 26 august. Ea crede că trebuie să i se ofere prioritate, întrucât a anunţat mai devreme despre intenţia de a organiza un eveniment în Piaţă la această dată.

Igor Grosu, reprezentantul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM, a spus că mitingul va fi paşnic, iar administraţia locală şi organele de drept au tot instrumentarul juridic, legal şi logistic să asigure buna desfăşurare a evenimentelor publice. Tot ei au instrumentarul necesar pentru a delimita spaţiul pentru diferite manifestări. Cert este protestul a fost deja anunţat şi că în mod organizat şi civilizat se va protesta pe 26 august.

Potrivit site-ului Primăriei, pentru 26 august au mai depus notificări grupul Aurel Bucureanu, Alexei Frolkop şi Svetlana Şandovskaia, care anunţă un protest împotriva ridicării preţurilor la combustibil, şi Asociaţia Obştească „Credinţă Patriei”, care vrea să organizeze o manifestaţie de promovare a valorilor naţional-patriotice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite