Parlamentul va introduce o nouă metodologie de control parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Parlamentul va selecta, cu ajutorul societăţii civile, două sau trei legi cu impact major pentru a le evalua aprofundat în cadrul unei noi metodologii de control parlamentar, numit „control ex-post”, a anunţat vineri, 2 februarie, preşedintele legislativului Andrian Candu, transmite IPN.

Făcând declaraţii de presă după o şedinţă cu şefii comisiilor parlamentare, eveniment care precedă startul de săptămâna viitoare a sesiunii de primăvară-vară, Andrian Candu a spus că vor fi supuse controlului ex-post legi importante şi actuale, care au o vechime de cel puţin trei ani. Evaluarea va acoperi mai multe dimensiuni, inclusiv cea socială şi economică.

„La nivel de creaţie legislativă stăm destul de bine, dar la nivel de control parlamentar, audieri parlamentare, trebuie să aducem mai multă eficienţă”, a explicat oficialul.

Andrian Candu a anunţat că marţea viitoare, 6 februarie, va avea loc şedinţa tradiţională comună a Parlamentului şi Guvernului, unde se vor discuta priorităţile pentru 2018. Miercuri se va convoca şedinţa Biroului Permanent al legislativului şi tot săptămâna viitoare Parlamentul va începe şedinţe plenare.

Andrian Candu a declarat că reforma Parlamentului va continua şi în această sesiune, vizând, între altele, reforma de personal, cu scopul de realiza economii de fonduri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite