Parlamentarul român Valeriu Zgonea: „Marea familie europeană crede în drumul pe care vi l-aţi ales“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul vizitei comune la Chişinău, preşedinţii Camerelor Deputaţilor din Parlamentele României şi Cehiei, Valeriu Zgonea şi Jan Hamáček, au transmis mesaje de solidare şi susţinere a parcursului pro-european ales de Republica Moldova.

„Parlamentul României va depune eforturi să fie primul care să ratifice Acordul de Asociere pe care Republica Moldova îl va semna cu Uniunea Europeană. Mă bucur că peste două săptămâni eforturile noastre conjugate vor da roade şi cetăţenii moldoveni vor circula liber în Europa. Este un semnal ce se va regăsi în creşterea bunăstării poporului, un pas important pentru economie, pentru bunurile şi serviciile pe care le veţi exporta, pentru circulaţia forţei de muncă. Este un mesaj că marea familie europeană crede în drumul pe care vi l-aţi ales, un drum corect intr-o familie în care veţi fi un partener egal şi respectat“, a declarat Valeriu Zgonea în cadrul unei briefing de presă.

Parlamentarul român a dat asigurări că „România va acorda suport ori de câte ori veţi avea nevoie“, a vorbit despre mai multe proiecte comune pe care România le susţine financiar, inclusiv gazoductul Iaşi-Ungheni şi interconectări în zona energetică, tranşa de 20 de milioane de euro pentru învăţământul pre-şcolar şi proiecte de schimb de experienţă la nivel parlamentar.

„Anul 2014 este unul hotărâtor pentru viitorul moldovenilor. Fie aleg acest drum în care au crezut din 1991, fie îl amână, dar aşa vor avea de pierdut“, a conchis Zgonea. 

Parlamentarul ceh Jan Hamáček a accentuat importanţa consolidării eforturilor tuturor actorilor pentru a reuşi implementarea reformelor şi menţinerea direcţiei pro-europene. „În acest an, Cehia marchează zece ani de la integrarea în Uniunea Europeană. Nu a fost un drum uşor, dar a fost important că s-a creat consensul tuturor partidelor politice care au ales calea corectă. Doresc ca la fel să fie şi în Moldova, păstrând desigur  relaţii bune cu Federaţia Rusă şi ţările CSI“, a spus parlamentarul ceh.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite