Octavian Ţîcu: PSRM şi ACUM au intrat într-un joc foarte periculos în care au loc partajări de funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu avertizează că alianţa de guvernare ACUM-PSRM a „intrat într-un joc foarte periculos în care au loc partajări de funcţii: ministere, concursuri, comisii parlamentare, mai recent ambasadori la paritate cu PSRM”.

„Este o formă foarte voalată de război hibdrid în care se încearcă amestecul dintre dreapta şi stânga din dorinţa de a crea o formă hibdridă de guvernare, care nu ştiu la ce poate duce, dar riscurile sunt foarte mari pentru noi toţi”, a declarat Octavian Ţîcu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Deputatul a accentuat că există o comunicare insuficientă între Blocul ACUM şi societate să că „ar fi trebuit să se spună din start că nu este o guvernare plenară, nu este o coaliţie, ci o înţelegere temporară pentru deoligarhizarea statului”.

În opinia lui, Blocul ACUM nu trebuie să accepte o coaliţie de guvernare cu PSRM de lungă durată, dar trebuia să spună clar cetăţenilor că, după ce va avea o înţelegere temporară cu Socialiştii cu scopul de a deoligarhiza statul, se va merge la alegeri parlamentare anticipate.

„PSRM are foarte mutle sechele în dulapuri. Una din cele mai mari fiind chiar Igor Dodon. Acest lucru creează foarte multe impedimente pentru noi în dorinţa de a fi sinceri şi în dorinţa de a curăţa statul şi de a-l deoligarhiza”, a mai spus Ţîcu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite