Mesajul de Paşte al lui Igor Dodon, criticat de un expert politic: Preşedintele nu ezită să divizeze cetăţenii pe criterii religioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Expertul politic Dionis Cenuşă consideră că ar fi fost mai corect dacă Igor Dodon ar fi avut un altfel de mesaj de Paşte pentru cetăţenii Republicii Moldova. În opinia sa, „chiar şi de Paşte, preşedintele Igor Dodon nu ezită să divizeze cetăţenii pe criterii religioase”.

„Felicitarea acestuia este dedicată strict „cetăţenilor care cintesc valorile creştine”, deşi putea fi una generalistă pentru toată societatea în intregime”, a declarat Dionis Cenuşă pe pagina sa de Facebook.

Analistul susţine că mesajul şefului statului „conţine o contradicţie vizibilă”.

„Pe de o parte, preşedintele cheamă cetăţenii „care cinstesc valori creştine” să păstreze cu „stoicism” credinţa ortodoxă. Nu este clar ce anume are în vedere prin stoicism - doar fermitate, de care fermitate (paşnică sau violentă) sau altceva. Pe de altă parte, preşedintele vorbeşte despre „conciliere civica”, care în realitate este complicată când politicienii folosesc biserica pentru a pune grupurile progresiste în ungher”, a spus Cenuşă.

El e de părere că, dacă chiar vrem conciliere civică, atunci „merită sa căutam aspecte care unesc societatea şi nu o divide”.

„Susţin activ o îndrumare a preşedintelui Dodon şi anume cea potrivit căreia cetăţenii ar trebui să facă lucruri bune. Doar că acest lucru este valabil pentru oricine, indiferent că este religios şi ortodox sau nu”, a adăugat expertul.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale în care a vorbit despre importanţa Paştelui pentru moldoveni şi pentru familia sa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite