Maşina fiului unui concurent electoral PDM, incendiată la Bălţi. Reacţia PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Un automobil, care aparţine fiului candidatului PDM în circumscripţia Bălţi, Serghei Iordan, a ars noaptea trecută pe strada Mihai Eminescu din oraş. Poliţia suspectează că ar fi vorba despre o incendiere, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, a declarat că oamenii legii au fost sesizaţi aproape de ora 01.00. La locul faptei au fost depistate urme de benzină şi chibrituri. În funcţie de suma calculată a prejudiciilor, acţiunea va fi calificată juridic. Şeful Poliţiei nu a oferit detalii despre apartenenţa politică a concurentului electoral.

Într-un comunicat de presă emis presei, Partidul Democrat din Moldova a menţionat că denunţă categoric violenţa de campanie care a avut loc în municipiul Bălţi în noaptea de luni spre marţi, când a fost incendiată maşina lui Maxim Iordan - fiul candidatului PDM pentru circumscripţia nr. 10, Serghei Iordan.

„De asemenea, PDM condamnă toate agresiunile de campanie care au avut loc în ultimele zile, precum incendierea altor autovehicule, vandalizarea panourilor electorale, agresarea fizică şi verbală a unor candidaţi sau activişti electorali. Orice acte de agresiune în contextul campaniei electorale sunt total reprobabile şi trebuie cercetate rapid de către organele de poliţie, iar cei vinovaţi trebuie aflaţi şi traşi la răspundere”, se spune în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite