Majorarea salariilor pentru aleşii locali cu 50%, votată în prima lectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de raioane ar putea beneficia de plăţi de stimulare, în mărime de până la 50 la sută din salariul lunar. Iniţiativa în acest sens care aparţine unui grup de deputaţi ai PDM a trecut de prima lectură în şedinţa de vineri, 20 iulie, a Parlamentului, transmite IPN.

Noile modificări acordă Consiliilor raionale şi locale dreptul de a majora salariile angajaţilor unităţilor sferei sociale din localităţile rurale şi oraşe din contul veniturilor suplimentare obţinute la executarea bugetului local, în proporţie de până la 20 % din salariul de bază.

Plăţile urmează a fi achitate pentru timpul efectiv lucrat, proporţional salariului lunar stabilit. Totodată, se propune ca personalul care efectuează deservirea tehnică şi asigură funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale să poată beneficia de plăţi de stimulare în mărime de până la 15 la sută din salariul de funcţie.

Raportorul, deputatului PDM Eugen Nichiforciuc, susţine că în acest scop au fost deja identificate surse financiare, în sumă de 27 de milioane de lei.

Potrivit autorilor, scopul proiectului este de a atrage şi menţine tinerii specialişti în localităţile rurale, precum şi sporirea atribuţiilor de autogestiune a bugetelor locale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite