Krasnoselskii: Conducerea Transnistriei va face tot posibilul ca locuitorii regiunii să trăiască într-un stat independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a dat asigurări populaţiei din stânga Nistrului că administraţia regiunii va face tot posibilul ca locuitorii autoproclamatei republicii să trăiască într-o Transnistrie independentă şi recunoscută.

Krasnoselskii a declarat că statul Transnistria a fost format 27 de ani în urmă. Cu toate că aşa-numita republică nu a fost recunoscută pe plan internaţional, „preşedintele” regiunii susţine că „republica” a fost recunoscută de popor, fapt chiar mai important în opinia acestuia.

„Trebuie să demonstrăm o înaltă bărbăţie şi vitejie pentru a câştiga independenţa şi tot atâta bărbăţie şi vitejie pentru a o păstra. Oare nu există această bărbăţie şi vitejie la întregul nostru popor? Inclusiv la Ministerul Apărării şi la organele de forţă?”, a menţionat Krasnoselskii sâmbătă, 2 septembrie, la finalul unei parade militare ce a avut loc la Tiraspol.

Acesta a mai adăugat că problema privind recunoaşterea Transnistriei este o chestiune de caracter tehnic, iar conducerea regiunii va face tot posibilul ca „transnistrenii” să trăiască într-un stat recunoscut şi independent.

„Avem toate pârghiile necesare, trebuie doar să lucrăm şi să mergem înainte”, a conchis liderul de la Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite