Ion Terguţă, candidatul Blocului ACUM în alegerile parlamentare noi din circumscripţia Nisporeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Terguta Facebook

Fostul vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Ion Terguţă este candidatul Blocului ACUM la funcţia de deputat, în alegerile parlamentare noi din 20 octombrie, din circumscripţia 14, Nisporeni.

Alegerile parlamentare noi de la Nisporeni au fost anunţate după ce ex-preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, care a învins în circumscripţia respectivă în alegerile din 24 februarie, a decis să-şi depună mandatul.

Ion Terguţă a candidat din partea Blocului ACUM, la fel pe circumscripţia Nisporeni, şi în alegerile din 24 februarie. Atunci, acesta s-a clasat pe locul doi cu 18,3%, după Vlad Plahotniuc, care a învins categoric cu 72,3%.

Pe 20 octombrie, odată cu alegerile locale generale, se vor desfăşura si alegeri parlamentare noi în total în patru circumscripţii uninominale: Circumscripţia 33 din Chişinău, unde alegerile au fost câştigate de către liderul PPDA, Andrei Năstase, care şi-a depus mandatul de deputat în favoarea funcţiei de ministru de Interne; Circumscripţia nr. 48, oraşul Slobozia, Tiraspol şi Bender, deputatul independent Viorel Melnic şi-a depus mandatul; Circumscripţia nr. 17, oraşul Nisporeni, fostul preşedinte PDM Vlad Plahotniuc şi-a depus mandatul; Circusmcripţia 50, la Vest de Republica Moldova, după ce Maia Sandu şi-a depus mandatul în favoarea funcţiei de prim-ministru.

Pentru organizarea alegerilor parlamentare noi, CEC va cheltui 12 milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite