Ion Chicu: Suntem la o etapă de stabilizare a evoluţiei acestui virus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Pe parcursul zilei de astăzi, 12 aprilie, au fost confirmate alte 102 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus, toate fiind cu transmitere locală. Cele mai multe s-au înregistrat în Chişinău, Regiunea Transnistreană şi Glodeni. Premierul Ion Chicu consideră că Moldova este la o etapă de stabilizare a răspândirii virusului, transmite IPN.

„Avem a opta zi când numărul de cazuri noi atestate este sub antirecordul de sâmbătă, avem 102 cazuri. Considerăm că suntem la o etapă de stabilizare a evoluţiei acestui virus în Republica Moldova. Opt zile e o perioadă destul de suficientă pentru a avea această speranţă şi a face aceste concluzii”, a declarat premierul într-un briefing de presă.

Totuşi, spune el, aceasta nu înseamnă că la etapa actuală trebuie relaxat regimul special, ci doar constată că acele măsuri instituite de autorităţi dau un rezultat.

Premierul a remarcat că în Soroca, unde este instituit regimul de carantină, astăzi nu s-a înregistrat niciun caz. Tot astăzi, în 15 raioane nu s-a înregistrat nici un caz.
El este convins că respectarea regimului de către cetăţeni aduce rezultate.

Bilanţul total al îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Republica Moldova este de 1662 de cazuri, dintre care 94 de persoane s-au recuperat, iar 31 au decedat.

https://www.ipn.md/ro/ion-chicu-suntem-la-o-etapa-de-stabilizare-a-7967_1072840.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite