Igor Dodon, sceptic că va fi creată o coaliţie de guvernare: Probabilitatea anticipatelor este de 60%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vlad Plahotniuc presedinte.md

Igor Dodon are îndoieli că va fi creată o coaliţie în noul Parlament ales pe 24 februarie. Şeful statului oferă o probabilitate de 60% variantei că vor fi organizate alegeri anticipate, transmite IPN.

Totuşi, preşedintele spune că pentru negocieri legate de potenţiale coaliţii şi alianţe mai sunt încă două luni. Potrivit lui, dacă până în luna iunie nu se va contura crearea unei coaliţii, atunci va fi nevoit să dizolve legislativul şi să anunţe alegeri parlamentare anticipate.

„Dacă până la mijlocul lunii iunie, adică timp de trei luni în legislativ nu va fi nicio lege, dacă nu este ales un preşedinte de Parlament, atunci la expirarea acestor trei luni eu pot să dizolv Parlamentul. De astăzi mai sunt două luni”, a declarat şeful statului la o ediţie specială la postul de televiziune NTV Moldova.

În opinia şefului statului, cu cât se va apropia data eventualei dizolvări a Parlamentului, cu atât deputaţii vor fi mai „vorbăreţi”. „Mi se pare că, în caz de alegeri anticipate, cel mai mult vor avea de suferit cei de dreapta”, spune Igor Dodon.

Preşedintele nu consideră totul pierdut, dar, în opinia lui, probabilitatea alegerilor anticipate este de nu mai mică de 60%, reieşind din declaraţiile care au fost făcute până acum.

La alegerile parlamentare din 24 februarie niciunul dintre partide nu a acumulat mai mult de 50% din sufragii pentru a obţine majoritate în Parlament, ceea ce arată asupra necesităţii de creare a unei  coaliţii de guvernare. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite