Igor Dodon modifică componenţa Consiliul Suprem de Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Consiliul Suprem de Securitate urmează să se convoace în şedinţă la începutul săptămânii viitoare. Preşedintele Igor Dodon comunică că va fi modificată  componenţa Consiliului pentru a evita tentativele de blocare pe viitor a activităţii acestuia de către unii membri. Şeful statului nu a oferit detalii, transmite IPN.

Printre subiectele pe care le-a propus anterior Igor Dodon pentru ordinea de zi se numără cel de-al doilea Raport Kroll şi măsurile ce se impun a fi întreprinse în vederea pedepsirii celor care se fac vinovaţi de furtul bancar. 

Consiliul urmează să examineze, la propunerea preşedintelui, „acţiunile antistatale ale organizaţiilor, formaţiunilor, dar şi ale reprezentanţilor autorităţilor publice locale, cu privire la tentativele şi provocările îndreptate spre lichidarea statalităţii Republicii Moldova şi activităţile care urmează a fi desfăşurate de către organele de drept ale ţării referitor la acest subiect”.

O altă propunere pentru agenda întrevederii este proiectul noii Strategii a securităţii naţionale. De asemenea, în cadrul şedinţei, urmează să fie aprobat planul de activitate a Consiliului Suprem de Securitate pentru anul curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite