Greva foamei în faţa Parlamentului de la Chişinău: Pentru a începe lupta cu „trădătorul şi vânzătorul de neam şi ţară, Igor Dodon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democraţia Acasă, împreună cu grupul de cetăţeni care s-a aflat în greva foamei între 9 şi 13 iulie, organizează de joi, 3 octombrie, şi până luni, 7 octombrie, în faţa Parlamentului, un nou protest.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Vasile Costiuc, liderul formaţiunii, a spus că intră din nou în greva foamei pentru a pune presiune pe „deputaţii care ţin la Republica Moldova” şi a-i determina să formeze o nouă majoritate parlamentară proeuropeană, „formată din deputaţi patrioţi”.

Potrivit lui Vasile Costiuc, noua majoritate parlamentară se cere creată pentru a începe lupta cu „oligarhul, trădătorul şi vânzătorul de neam şi ţară Igor Dodon”. Liderul Partidului Politic Democraţia Acasă a menţionat că şeful statului „trebuie oprit şi pus la puşcărie”. „Dacă alianţa de guvernare, care o parte se consideră democratică, nu va înţelege lucrul acesta, în scurt timp, după alegerile locale, Dodon îi va mătura de pe arena politică şi pe PAS, şi pe DA”, a spus Vasile Costiuc.

Politicianul afirmă, cu referire la surse din cadrul Procuraturii, că şeful statului a pregătit „300 de dosare penale, cu filări, interceptări, pentru a fi puşi la puşcărie, după alegerile locale, cei incomozi, care militează pentru reunirea cu ţara mamă, România, cei care îl critică vehement”. „Trezire, dragi moldoveni! Intrăm în zona de influenţă a lui Putin”, a spus Vasile Costiuc.

Vasile Sinigur, membru al grupului de cetăţeni care s-a aflat în greva foamei şi acum reia protestul, a declarat că Igor Dodon trebuie să stea la puşcărie. Ca şi argument, invocă alele imagini video în care şeful statului  recunoaşte că primeşte lunar bani din Federaţia Rusă pentru PSRM, al cărui lider informal este. „Nu renunţăm până va fi respectată Constituţia Republicii Moldova. El a încălcat Constituţia şi noi nu îl recunoaştem ca preşedinte”, a mai spus Vasile Sinigur.

Partidul Politic Democraţia Acasă cere repetat Procuraturii tragerea la răspundere penală a şefului statului „pentru abuzurile comise împotriva statului Republica Moldova”. Preşedintelui i se incriminează că „primeşte bani din Rusia pentru a promova în Moldova interesele Kremlinului”. De asemenea, „trădarea de ţară, depăşirea atribuţiilor de serviciu prin asumarea datoriei pentru gaz, dar şi declaraţiile recente de la tribuna ONU”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite