Premierul Iurie Leancă despre declaraţiile lui Rogozin: „Nu văd niciun motiv de sistare a livrărilor de gaze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Iurie Leancă FOTO: Arhivă
Premierul Iurie Leancă FOTO: Arhivă

Premierul Iurie Leancă spune că Republica Moldova îşi onorează angajamentele financiare faţă de Gazprom şi nu vede niciun motiv din cauza căruia ar putea fi sistată livrarea gazelor.

„Nu văd niciun motiv de ce livrările de gaze ar fi sistate. Noi onorăm toate angajamentele financiare cu stricteţe şi cu regularitate. Astfel, suntem un partener de nădejde a Gazpromului“, a declarat premierul.

Totodată Iurie Leancă a declarat că „semnarea Acordului de Asociere, a Zonei de Liber Schimb şi regimului fără de vize, nu vin în cotradicţie cu relaţia şi dialogul politic cu Federaţia Rusă“. „Viitoarea Zonă de Liber Schimb cu UE este perfect compatibilă cu principiile Zonei de Liber Schimb pe care o avem noi astăzi în cadrul CSI“, a menţionat premierul.

În ceea ce priveşte regiunea transnistreană, Iurie Leancă, a declarat că trebuie „să acţionăm cu calm“. „În comunicatul de presă despre întâlnirea pe care am avut-o cu viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, dânsul a reiterate poziţia de principiu a Federaţiei Ruse de recunoaştere a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Iată de la această abordare a Moscovei pornim şi vom acţiona în continuare. Calm, cu multă deminitate, ştim exact care este obiectivul nostru“, a mai adăugat premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite